Vesti

Zimske službe na terenu, čiste se trotoari i pešačke staze

NOVI SAD – Kompletna mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća” i 150 radnika, rade tokom snežnih padavina bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, pešačkih prelaza, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada.

Radnici su na terenu proveli celu noć, a dežurstvo će biti na snazi dok god traju padavine i dok sve površine koje tretira Zimska služba našeg preduzeća ne budu potpuno prohodne.

ciscenje,, sneg,, lopata
Gradsko zelenilo

U centru grada je dodatno pojačan rad, mašinama opremlјenim velikim daskama za gomilanje snega. Budući da su najavlјene niske temperature i nove padavine, konstantno pojačavamo količinu mehanizacije na novosadskim ulicama, koja je sastavlјena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona.

Naša Zimska služba angažovana je i za čišćenje vrtića, škola i domova zdravlјa na Klisi, u Rumenki i Stepanovićevu.

Odnošenje smeća se do sada odvijalo nesmetano, ali, budući da sneg i dalјe pada, u pojedinim ulicama, pre svega u teže dostupnim prigradskim naselјima na sremskoj strani grada, mogući su zastoji, pa molimo građane za strplјenje i razumevanje. Tokom noći je napadala velika količina snega, koji još uvek ne staje, i neke ulice su još uvek nedovolјno dostupne.

Čim se za to steknu uslovi i ulice budu prohodne, sa svih lokacija će smeće biti odnešeno.

Savet za naše sugrađane je da ne provode previše vremena napolјu bez preke potrebe i da koriste isklјučivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina – samo formirane pešačke staze.

Zimska služba JKP “Čistoća” je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.

(rtv.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *