Magazin

Žene, koje donose sreću muškarcima

​Za muškarca, glavno u životu je da nađe svoj posao i svoju ženu.

Ponekad je naći svoju ženu još važnije; kroz nju se otkriva predodređenje muškarca. I velika je sreća sresti ženu koja donosi sreću. Ako je sretne, nije važno koliko je stara, da li je lijepa, da li ima lak karakter; to je žena koja je potrebna muškarcu. I on je odmah prepozna u svom srcu. I zavoli.

“Nepotopiva Moli”, Moli Braun, koja je poznata po svojoj hrabrosti na tonućem Titaniku, htjela je u mladosti da se uda za bogataša – bila je siromašna. Ali se udala iz ljubavi za siromaha; razmišljala je ovako – treba da se potrudimo da se obogatimo zajedno! Očigledno je učinila sve što je mogla, jer je njen muž pronašao zlatnu žilu i postao fantastično bogat.

Agata Kristi udala se po drugi put za mladog arheologa; Bio je mlađi od nje 16 godina! Tada je to bio slučaj bez presedana. Agata nije bila mlada i nije bila mnogo lijepa. Ali je donijela ogromnu sreću svom mužu: nepoznati arheolog je počeo iskopavati gdje ga je Agata savjetovala. I iskopao je ostatke drevnog kraljevstva! Našao je mnogo blaga; postao slavan i bogat čovjek, uvaženi naučnik.

I Žozefina, iako je varala Napoleona, tako je povoljno uticala na njegovu sudbinu, da je od običnog nižeg oficira postao imperator i osvojio pola svijeta. Onda su se rastali, i sreća je napustila Napoleona …

Tako, postoje žene koje donose pravu sreću. Gotovo svi veliki ljudi su imali takve žene. Glavno je – naći svoju ženu i što je moguće brže se oženiti. I kopati tamo gdje ona kaže: tamo je sigurno zlatna žila ili drugo blago: sreća, bogatstvo, slava i prosperitet.

(bebamur.com / pixabay.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *