Magazin

Ženama je potrebna pomoć više nego što one žele da priznaju!


Okej momci. Ovo je stvarno zabrinjujuće, i nekako smo u šoku što moramo uopšte da vam skrećemo pažnju, ali ženama je očito potrebna pomoć više nego što one žele da priznaju.

Sudeći prema poslednjim studijama koje je sproveo britanski magazin Top Santé, 20 odsto ženske populacije uopšte nema seks!? A znamo da je ženama kao i nama, seksualna aktivnost i te kako potrebna za normalno funkcionisanje.

Statistike pokazuju da 10 odsto ispitanih žena vode ljubav manje od tri puta godišnje, a njih čak 60 odsto se bavi ovim aktivnostima svega dva puta mesečno ili manje. S druge strane, 26 procenata ljudi koji su u vezi, praktikuju seks jednom u svaka dva, tri meseca.

Ove brojke su više nego zabrinjavajuće, a prema anketi urađenoj na uzorku od 1.000 žena strarosti između 35 i 55 godina, uočava se jasna povezanost između našeg stanja uma i seksa.

Trećina ispitanih (njih 33 odsto) koja praktikuje seks više od dva puta nedeljno, tvrdi da je zaista srećna, za razliku od onih koji vode ljubav svaka dva, tri meseca.

Rezultati su šokantni i rastužuju, naročito kada uzmemo u obzir činjenicu da seks utiče pozitivno na zdravlje, pomaže da se osećamo bolje i besplatan je – izjavio je Džejn Druker, urednik magazina koji je sproveo istraživanje.

Posebno je interesantan podatak da je čak 59 odsto žena koje praktikuju seks jednom mesečno i manje, priznalo da bi ih više seksa učinilo srećnijima.

Seks nije luksuz i od vitalnog je značaja, smanjuje stres, jača imuni sistem i daje nam vrlo važan osećaj blagostanja i samopouzdanja. Sagoreva i kalorije, pola sata seksualne aktivnosti i sagorećete 85 kalorija i više – kaže seks ekspert Trejsi Koks.

Ova vest šokirala je oba pola pa se nadamo momci da ćete uspeti da nađete način da usrećite svoje nežnije polovine. Ne želimo da nam dame budu neraspoložene i nesretne.

(www.menshealth.rs / foto: shutterstock)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *