DruštvoVesti

Vučić: Država će pokušati da umili banke da pomognu zaduženima u švajcarcima

Država je spremna da pomogne građanima zaduženim u švajcarskim francima, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa građanima koji zbog tih dugova protestuju ispred Kasacionog suda u Beogradu.

Mi smo spremni da razgovaramo o tome, da vidimo kako da pomognemo za ovih 16.800 predmeta koji su trenutno otvoreni, da vidimo kako to da prebacimo u evro“, rekao je Vučić. 

On je kazao da će se gledati da se to prebaci na državu u najkraćem roku. Kaže da bi to koštalo državu oko 120 miliona evra i da ne treba građani da se zavaravaju da će Kasacioni sud doneti odluku da banke moraju preko noći da vrate građanima novac, niti će banke, istakao je, biti spremne da preuzmu tu obavezu. 

Kako je naveo, cilj je da se pokuša da banke plate 60 ili 70 odsto, a ostalo država. “Da umilimo banke da na određeni način pomognu“, dodao je Vučić. 

Vučić je došao danas pre podne, nenajavljeno, među građane zadužene u “švajcarcima” ispred Kasacionog suda, gde već nekoliko dana protestuju tražeći rešenje za svoj problem.  

Već šesti dan za redom članovi Udruženja zaduženih u švajcarcima protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu tražeći da Kasacioni sud donese jasan pravni stav o spornim kreditima.

tanjug.rs


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *