Verujte svemiru i dopustite da vas preplavi opuštajuća energija

Pred vama je izbor: hoćete li poslušati unutarnji glas koji vam govori da će na posetku sve biti bolje ili se prepustiti osećaju frustriranosti i napadima besa

Iskoristite planete kako vama odgovara

Planeti mogu diktirati okolnosti, ali uvijek imate izbor kako ćete na njih reagirati. Stoga čak i kad se čini da je svijet izvan kontrole, i dalje možete kontrolirati sebe. Tako i posljednji cijeli kalendarski tjedan u ovoj godini donosi dva tranzita za koja možemo odabrati da ih iskoristimo kako nam odgovara.

U ponedjeljak je egzaktna konjunkcija Jupitera i Saturna na prvom stupnju Vodenjaka. Mnogi je nazivaju velikom konjunkcijom, i doista, tako je velika i pokriva toliko mnogo vremena i prostora, i toliko stvari koje tek trebaju doći, da se čini gotovo besmislenim govoriti o njoj u kontekstu tjednog horoskopa.

Svejedno, prihvatimo je kao znak da svijet može biti i bit će bolji, opustimo se i poslušajmo tihi unutarnji glas koji nam pokušava reći da će dugoročno sve biti bolje.

Ako pak mislite da to nije za vas, možete se usredotočiti na drugi ovotjedni važan aspekt: kvadrat između Marsa i Plutona, koji je egzaktan u srijedu, no cijeli tjedan ispunjava brojnim prilikama da osjećate bijes i frustriranost. Volite li besmislene ispade bijesa, ovo bi mogao biti vaš tjedan. Kao što smo već rekli: na vama je izbor kako ćete reagirati na ove energije.

Ponedeljak

Glavni događaj: Sunce i Merkur ulaze u Jarca, Jupiter u konjunkciji sa Saturnom u Vodenjaku

Što se može očekivati: Ovaj tranzit djeluje globalno i donosi početak obnove svjetskoga gospodarstva – ovo označava novu, ekspanzivniju eru.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za manifestiranje: sastavite popis svega što želite privući u svoj život.

Što ne treba učiniti: Nemojte se čvrsto držati starih ideja ili emocija – vrijeme je da se fokusirate na budućnost.

Utorak

Glavni događaj: Mjesec u vatrenom Ovnu, u harmoniji s Venerom

Što se može očekivati: Ovan potiče na akciju i riskiranje, dok Venera navodi na istraživanje svojih veza i nalaženje vremena za opuštanje i uživanje u luksuzu.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za uspostavljanje ravnoteže između posla i života izvan njega, između marljivog rada i vremena za sebe i svoje interese.

Što ne treba učiniti: Nemojte se upuštati u impulzivno djelovanje: razmislite o onome što želite prije nego što to učinite.

Sreda

Glavni događaj: Mars u napetom odnosu s Plutonom

Što se može očekivati: Napetost bi danas mogla donijeti sukob, nerazumijevanje ili borbe ega.

Što treba učiniti: Kad se osjetite frustrirano, duboko dišite. Danas su korisne i kratke meditacije.

Što ne treba učiniti: Nemojte dopustiti da vam stres obuzme cijelo tijelo. Osjetite li da se trebate umiriti, izađite u kratku šetnju.

Četvrtak

Glavni događaj: Mjesec u Biku, u harmoniji sa Suncem u Jarcu

Što se može očekivati: Bik pomaže da se osjećate uzemljeno i opušteno. Kad su Sunce i Mjesec u skladnom odnosu, donose osjećaj kako je napokon sve na svome mjestu.

Što treba učiniti: Vjerujte svemiru i dopustite da vas preplavi opuštajuća energija.

Što ne treba učiniti: Nemojte izbjegavati nešto napraviti jer inače biste se mogli osjećati frustrirano i nemirno.

Petak

Glavni događaj: Mjesec je i dalje u Biku, u trigonu s Merkurom

Što se može očekivati: Bik vas potiče da se opustite i uživate u blagdanu. Uživajte u društvu voljenih osoba, bilo osobno, bilo komunicirajući na bilo koji način.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za izražavanje zahvalnosti te uživanje u dobrom jelu i piću.

Što ne treba učiniti: Danas si nemojte stvarati stres, nego se nastojte zabaviti.

Subota

Glavni događaj: Mjesec u sekstilu s Neptunom i trigonu s Plutonom

Što se može očekivati: Naglašeni su osjetljivost, empatičnost i maštovitost te buđenje osjećaja, ali i želje za ekstremnim akcijama.

Što treba učiniti: Danas dajte maha svojim umjetničkim sklonostima i talentima te uživajte u umjetnosti.

Što ne treba učiniti: Nemojte zbog sanjarenja izgubiti tlo pod nogama i pazite da vam emocionalni život ne postane jednostran. 

Nedelja

Glavni događaj: Mjesec u Blizancima, Sunce u Jarcu u harmoniji s Uranom

Što se može očekivati: Blizanci potiču komunikativnost, a Sunce i Uran ohrabruju vas na nužne osobne promjene te stvaranje planova za iduću godinu.

Što treba učiniti: Ovo je sjajan dan za sređivanje zaostale korespondencije i obavljanje potrebnih poziva.

Što ne treba učiniti: Nemojte izbjegavati ideje koje vam danas padnu na pamet.

sensa.hr