DruštvoVesti

Uloženo 50 mil. € – “Srbija se kao feniks diže iz pepela”

Novi Sad — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će za šest meseci biti završena obnova zgrade Radio-televizije Vojvodine, pre isteka roka.

“Uložili smo veliki novac, reč je o 48,4 miliona evra. Dakle oko 50 miliona evra se daje za izgradnju i opremanje RTV. Ogromna investicija”, rekao je Vučić nakon što je obišao radove na obnovi zgrade.

Nije čudo, kaže on, što smo 2017. krenuli u obnovu i izgradnju RTV. “Svim zaposlenima želim uspeha u budućnosti i za šest meseci možemo da se nađemo da vidimo impresivnu, završneu zgradu i da ljudi u Vojvodini i celoj Srbiji dobiju dobar program, po najvišim tehničkim standardima i da građani budu što zadovoljniji”, rekao je Vučić.

On je kazao da je država zadovoljna što je mogla da uloži toliki novac. “To je i simbol naše pobede nad svim što smo prošli, i kroz NATO agresiju i rušenje svih objekata i nanešenje štete objektima RTV, kao i zbog nebrige i razaranja naši privrednih potencijala posle 2000. godine”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić ističe da je važno to što možemo, iako smo mnogo godina izgubili, da pokažemo da odgovornošću, ozbiljnošću i merama koje znače realan napredak – ne ono što će negde da piše i neko da se hvali, već bolji život, zgrade, radna mesta. “Da u tome uspevamo. Ali, treba da budemo još mariviji i verujem da ćemo sa ponosom pogledamo sve u oči. Sve što su neki rušili mi ćemo uskoro da obnovimo i da stvorimo mnogo toga novog”, poručio je Vučić.

Srbija, kad hoće, bukvalno kao feniks iz pepela može da se podigne, poručuje Vučić. “Sve zavisi od nas i našeg rada i energije. Uveren sam da možemo još mnogo bolje”, rekao je on. Podsetio je da će 3. maja će biti tačno 20 godina kako je zgrada RTV srušena i a da će sada biti lepša čak i veća.

(tanjug.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *