PolitikaVesti

TRAMPOVA ŠAMARČINA LAŽNOJ DRŽAVI: Odmah da ste ukinuli takse ili slede sankcije!

Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department od vlade lažne države Kosova zahtevaju da odmah ukine stopostotno nametnute takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sancije!

Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department doneli su dokument u osam tačaka u kojem se od Prištine zahteva da odmah ukine nametnute takse na proizvode iz Srbije.

– Tražimo da takse odmah budu suspendovane – navodi se u dokumentu i dodaje da će u suprotnom Priština biti sankcionisana uskraćivanjem podrške Kosovskim bezbednosnim snagama.

Albanski mediji prenose da je pisani dokument već dostavljen vladi lažne države i drugim nadležnim institucijama.

Ukazuje se da podrška SAD za Kosovo nije neograničena.

– Kosovo trenutno sa sobom nosi teret opasnosti da dijalog doživi neuspeh – upozorava se u dokumentu.

U dokumentu se izražava “duboko razočaranje” jer Priština nije preduzela ništa što bi bila pozitivna refleksija na pismo američkog predsednika Donalda Trampa upućenog Hašimu Tačiju. Suprotno tome su mere proširene i na druge proizvode.

– Uspeh i postizanje sporazuma se ne povezuje sa ulogom Federike Mogerini i EU. Uspeh sporazuma je strateški interes SAD, dakle, neprihvatljivo je za nas da se dovodi u pitanje ovaj strateški cilj neodgovornim potezima kosovskih lidera – ističe se u dokumentu. – U slučaju da sporazum doživi neuspeh teret odgovornosti i posledice će snositi samo Kosovo i odgovorni pojedinci za taj neuspeh.

Kljan Kosova navodi da im je potvrđeno da je upozorenje prištinskim vlastima poslato na više relevantnih adresa diplomatskim putem.

Navodi se i da su mere Prištine donete bez ikakvih konsultacija sa SAD. SAD su upozorile da Priština svojim “neodgovornim ponašanjem ozbiljno ugrožava prijateljstvo sa SAD”.

– Ako tarife ne budu suspendovane odmah SAD će suspendovati pomoć na polju bezbednosti – stav je Saveta za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt departmenta.Putin dovodi svedoka ubistva gardista! Više o tome čitajte .

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *