Zanimljivosti

ŠTA PRVO VIDITE NA SLICI – MAJMUNA ILI TIGRA?

Test – Koju životinju ste prvo uočili na slici: majmuna ili tigra? Odgovor otkriva koja hemisfera vašeg mozga je dominantnija i šta to znači

Test sa optičkom iluzijom koji otkriva koja vam je hemisferamozga dominantnija – leva ili desna? Pored toga, ovaj test može otkriti i koje su važne osobine vaše ličnosti.

Leva hemisfera je više povezana sa analitičkim i metodološkim razmišljanjem, dok je desna hemisfera odgovorna za posedovanje kreativnog razmišljenja i umetničkih veština.

Dakle, veruje se da osoba koja dobro čita, piše, razmišlja, operiše činjenicama, razumom i ima razvijene matematičke veštine, dominira leva hemisfera. Suprotno tome, osoba sa jakom intuicijom i sklonošću ka umetnosti, sa bogatom maštom, koja neprestano boravi u snovima, ima dominantnu desnu hemisferu.

To ne znači da koristite samo jednu stranu mozga. Iako hemisfere funkcionišu na različite načine, one su povezane i rade zajedno kako bi se dopunjavale.

Pogledajte sliku. Koju ste životinju prvo videli?

Majmun

Ako ste prvo uočili majmuna, to znači da desna hemisfera vašeg mozga radi aktivnije.

Osobine ličnosti:

Impulsivni ste, kreativni, emotivni, snalažljivi i volite da sanjate velike snove!

Tigrova glava

Ako ste na slici prvo primetili tigra , to znači da leva hemisfera vašeg mozga radi aktivnije.

Osobine ličnosti:

Logični ste, racionalni, razumni, dobro organizovani, realni i znate kako da postignete svoje ciljeve kroz praktična dela.

Lovesensa