DruštvoVesti

SNS blizu odluke o izlasku na izbore na proleće?

Vrh naprednjaka, na čelu sa Vučićem, još nije definitivno prelomio da li će ići na vanredne parlamentarne izbore, ali su veoma blizu te odluke.

List navodi da je Vučić, uoči Nove godine, razmatrao sa najbližim saradnicima mogućnost izlaska na vanredne parlamentarne izbore u 2019. godini, a kao potencijalni termini glasanja pominjali su se kraj marta ili prva polovina aprila.

Izvori “Novosti”, koji nisu imenovani, tvrde da je u SNS jaka struja koja se zalaže da stranka proveri i učvrsti legitimitet uoči prelomne bitke za Kosovo i Metohiju, ali i usled sve većih pritisaka da se Srbija opredeli između Rusije i EU. 

List dodaje da velika većina u SNS smatra da bi odluka o izlasku na birališta predstavljala i “bacanje rukavice u lice” opoziciji, koja tvrdi da se osnažila i da vladajući savez gubi podršku. 

Vanredni izbori bili bi prilika i da Vučić dodatno učvrsti stranku, pre nego što, kako je najavljivao, ode sa liderske pozicije i kormilo naprednjaka prepusti nekom drugom, ocenjuju “Večernje novosti”.

(novosti.rs)