Vesti

Prodata zgrada Radničkog univerziteta

Danas je prodata zgrada u Ulici Vojvođanskih brigada broj 7. Reč je o zgradi Radničkog univerziteta, za koju gradske vlasti u poslednjih 20 godina, otkako je u požaru uništeno ovo zdanje, nisu uspevale da pronađu rešenje.

Кompanija Vega Properties Radnički doo Novi Sad postala je novi vlasnik zgrade Radničkog univerziteta. Na javnom nadmetanju koje je danas održano u prostorijama Gradske uprave za imovinu i imovinsko – pravne poslove, u Ulici Narodnog fronta br. 53 u Novom Sadu, prihvaćena je ponuda od 5.265.595,40 evra ponuđača kompanije Vega Properties Radnički doo Novi Sad.

nsuzivo.rs

S velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da je jedan od simbola nekadašnjeg Novog Sada, čuvena zgrada Radničkog univerziteta, danas konačno dobila novog vlasnika. Ona je prodata kompaniji “Vega properties Radnički DOO” , a na ovaj način će nekad grandiozni objekat od 13 spratova u Ulici Vojvođanskih brigada, koji je potpuno devastiran u požaru 2000.godine, biti rekonstruisan i ponovo će postati jedan od simbola našeg lepog grada, a u gradsku kasu će se sliti 5.265.595,40 evra, koje će ova gradska vlast iskoristiti za poboljšanje uslova života svih naših sugrađana – napisao je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevi.

Podsetimo, gradske vlasti već dve decenije tragaju za rešenjem u vezi sa zgradom Radničkog univerziteta, koja je uništena u požaru početkom aprila 2000. godine. U maju 2020. doneta je odluka o prodaji.

nsuzivo.rs