Magazin

Prevazilaženje umora – 5 izvora životne energije

Budiš se ujutru već umoran, a imaš toliko puno toga da uradiš, od toga ti se vrti  u glavi, uz to se dodaju teški doživljaji, političke vesti i slično – depresija te sustigla

Gde nekontrolisano odlazi energija?

  • ​Na nedovršene poslove i neispunjena obećanja. Deo tvoje svesti, a znači i energije, uvek ostaje u procesu, koji nije dovršen. Dovedi započeto do kraja, ne odlaži mala obećanja u dugačku kutiju, – završi čitanje, pođi, pošalji informaciju, nazovi, napiši.
  • Na nerešene konflikte i nerazjašnjene odnose. Sumnja, nepoverenje, nesigurnost, agresija – sva ova stanja se rađaju u nama zbog straha da ispoljimo ono što se nakupilo, da pogledamo istini u oči, razjasnimo, priznamo sopstvenu krivicu i zatražimo oproštaj. Takva unutrašnja napetost će slati moćno negativno pražnjenje u tvoje okruženje, nećeš dugo čekati protiv udar od prostranstva.

Odakle je najlakše izvući energiju?

Disanje

Bez disanja, čovek živi samo nekoliko minuta, to postavlja ovaj izvor energije na prvo mesto. Najmanje tri puta dnevno, praktikujte disanje sa sva tri dijela pluća: udah na nos, naduvavanje stomaka brojeći 1, držanje daha brojeći do 4, izdah na usta brojeći do 3 (ponovite to 10 puta). Bolje je to raditi dok odmarate na svežem vazduhu, ili bar u provetrenoj prostoriji.

Spavanje

Očigledan primer važnosti sna su mala deca koja se aktivno igraju, a zatim iznenada zaspu sedeći u pesku. Još nisu u stanju da kontrolišu potrošnju unutrašnje energije, zato se jednostavno pokrene unutrašnji osigurač.

Bez sna, ne možemo  da izdržimo više od 4 dana. Njegovo dugotrajno odsustvo prouzrokuje uništavanje nervnog sistema čovjeka, uništavanje veza u cerebralnom korteksu.

Efikasnost spavanja zavisi od dejstva sunčevog i lunarnog zračenja. Ova nebeska tela deluju tako da se može odmarati i puniti energijom jedino noću. Previše ranim buđenjem – ne dobije se sva energija, prekasnim – uključi se beskorisno trošenje, sa izlaskom sunca troši se sakupljana energija preko noći.

Hrana

Ključni element – nosilac energije – je voda, što više vode sadrže proizvodi, to je više punjenje energijom. Voće, povrće, zelenilo, riba, sir, heb, žitarice, voda, sveže ceđeni sokovi, kompoti

Meso, mlečni proizvodi, jaja, puter, kafa, čaj, alkohol – kradu tvoje energetske resurse, i ti ćeš biti umoran od varenja onoga što si pojeo. Jedi sve što voli i traži ti duša, samo shvati kako će to uticati na tvoj energetski potencijal.

Sport

Da, sportske i fizičke vežbe daju energiju, ne oduzimaju je, kao što mnogi veruju. Trčanje, trening u sportskoj sali nakon napornog rada neće te slomiti, već naprotiv otvoriti novi dah.

Čuli smo da kada se čovek pogrbi, da to automatski uključuje stanje depresije i nezadovoljstva životom. Dakle, ispravite ramena i “letite” napred u život.

Ljubav prema sebi

Kad je čovek srećan, pun je energije. Pozitivno razmišljanje će smanjiti konflikte na minimum, razjasnjenje odnosa, prazne priče, tračeve i diskusije o problemima društva. Ljubav prema sebi ne dozvoljava vam da radite u bolesnom stanju – na ivici mogućnosti organizma.

Postoji vreme sakupljanja kamenja i vreme kada se rasipa, kao i aktivni i pasivni energetski dani koji se mogu pratiti po lunarnom kalendaru.

Vodite računa o sebi i postanite energetski magnet, koji će moćnim tokom privlačiti prosperitet i ispunjenje svih želja.

bebamur.com