PolitikaVesti

Popović: Srbija nikada neće postati član NATO-a

Srpski narod nikada neće dozvoliti da Srbija postane član NATO-a, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i lider srpske narodne partije Nenad Popović. 

Popović je, na panel diskusiji “Vojna neutralnost kao garant stabilnosti i bezbednosti Republike Srbije”, koju je povodom 20. godišnjice NATO agresije na Srbiju organizovala SNP, istakao da je NATO pakt izvršio vojnu agresiju na Srbiju samo sa jednim ciljem – da se od Srbije otme Kosovo.

Panel diskusija “Vojna neutralnost kao garant stabilnosti i bezbednosti Republike Srbije”

“Danas vidimo da je ta agresija bila neuspešna, jer je Kosovo ostalo srpsko. Kosovo će biti srpsko dok god imamo Ustav Srbije i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija”, istakao je Popović. 

Izrazio je zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju Rusija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova.

“Zahvaljujući Rusiji, Rezolucija 1244 ostala je na snazi, a lažna država Kosovo, pored svih pritisaka pojedinih zapadnih zemalja, nije primljena u Unesko i Interpol”, naveo je Popović.

Dodao je da je srpski narod zahvalan Putinu na tome što je tokom nedavne posete Beogradu jasno ukazao da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju po pitanju Kosova i da komporomis Srba i Albanaca mora da bude zasnovan na Rezoluciji 1244.

Ocenio je da se velika većina građana, prema njegovim rečima, njih preko 90 odsto, protivi članstvu Srbije u NATO-u.

“Za nas u Srbiji je nezamislivo da kao članica NATO pakta šaljemo srpske vojnike na granice Rusije, da se gledaju sa ruskim vojnicima preko nišana. Srpski vojnik se zajedno sa ruskim vojnikom kroz čitavu našu istoriju borio na istoj strani, rame uz rame, protiv nacizma i onih koji su želeli da unište naše pravoslavnih vrednosti”, ukazao je Popović.

Upozorio je da bi ulazak u NATO značio gaženje tih vrednosti istakavši da srpski narod to nikada neće dozvoliti.

Na panelu “Vojna neutalnost kao garant stabilnosti i bezbednosti Republike Srbije”, pored ministra Popovića, učestvovali su i general Mitar Kovač, član predsedništva Srpske narodne partije, Đuro Bilbija, novinar i publicista, i Željko Injac, politički analitičar. 

(tanjug.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *