Vesti

Popović: Šiptarski separatisti nikada neće dobiti državu!

Iako su pre jedanaest godina, uz neskrivenu podršku zapadnih zemalja, šiptarski separatisti u Prištini proglasili nezavisnost, državu nisu dobili niti će ikada.

To je poručio predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović.

Skupština Srbije je takve odluke separatista poništila i time obavezala sve vlasti u Srbiji da čvrsto brane našu državnu teritoriju“, naveo je Popović u saopštenju. 

On je ocenio da je lažna država na tlu Srbije postala, na sramotu svojih zapadnih zaštitnika, leglo kriminala, trgovine narkoticima i ljudskim organima, samovolje ratnih zločinaca i nasilja nad srpskim stanovništom. 

Upravo iz tih razloga što je ta lažna tvorevina postala crna rupa kriminala i nasilja, sve veći broj zemalja preispituje njeno priznanje ili uskraćuje svoju podršku u međunarodnim organizacijama“, ukazao je Popović. 

Prema njegovim rečima, čvrsta i dosledna politika Srbije u odbrani svog teritorijalnog integriteta, Ustava i Rezolucije 1244, daće svoj rezultat u budućnosti u vidu konačne pobede međunarodnog prava i pravde nad nasiljem. 

Važno je biti mudar, strpljiv, principijelan, i osloniti se na svoj narod i prijatelje kao što su Rusija i njen predsednik Vladimir Putin, koji je tokom svoje posete Beogradu izrekao snažne reči ohrabrenja: “zajedno smo jači”“, kazao je Popović. 

On smatra da samo ako Srbi budu složni, ujedinjeni i čvrsti ta lažna kula od karata zvana “nezavisno Kosovo“, građena od NATO bombardovanja Srbije do danas, “srušiće se pod nepokolebljivom voljom srpskog naroda da odbrani svoje Kosovo i svoju državnu teritoriju”. 

Podseća i na mudre reči Valtazara Bogišića da “što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi” i napominje da one nikada nisu bile opravdanije kao u slučaju jednostrano proglašene nezavisnosti lažne države Kosovo. 

Naš odgovor je i posle ovih jedanaest godina, od tog sramnog i kriminalnog čina u Prištini, i dalje isti – Kosovo je Srbija, dogodine u Prizrenu“, poručio je Popović, saopšteno je iz SNP.

(tanjug.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *