DruštvoVesti

Počinje Sajam ženskog inovacionog preduzetništva

Zbog poznate epidemiološke situacije broj učesnica je morao biti ograničen

“Sajam ženskog inovacionog preduzetništva” održaće se u okviru kompleksa Beograda na vodi, na platou iza Geozavoda, 11. i 12. septembra 2021.

Manifestaciju realizuje udruženje građana “Lokalna samoorganizacija” pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, u saradnji sa Gradom Beogradom.

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva je nastao u cilju podrške i promocije ekonomskog rasta i napretka žena preduzetnica. Kao prostor i mesto za osnaživanje njihovih poslovnih aktivnosti, generisanje inovativnih ideja i različitih oblika saradnje. Na ovaj način mogućnosti žena da rade i unapređuju preduzetništvo raste. Samim tim se i više žena podstiče i podržava da postanu preduzetnice i ostvare uspeh na poslovnom planu.

Najširoj publici će se predstaviti firme i kompanije koje razvijaju proizvode i usluge iz različitih oblasti, a bave se inovativnim rešenjima koja pozitivno utiču na kvalitet života.

Tokom čitavog leta vladalo je izuzetno interesovanje među ženama preduzetnicama i broj prijava preko sajta https://zenepreduzetnice.rs/ nadmašio je sva očekivanja. Ipak, zbog poznate epidemiološke situacije broj učesnica je morao biti ograničen.

One preduzetnice i njihove kompanije (preduzeća), koje su izabrane da se predstave na ovogodišnjem Sajmu, imaće besplatno na raspolaganju izložbeni prostor za promovisanje sopstvenih ideja, proizvoda i usluga.

Ulaz na Sajam ženskog inovacionog preduzetništva je besplatan i očekuje se veliki broj posetilaca.

(Telegraf Biznis)