DruštvoKulturaVesti

Počela manifestacija Dani Kube u Novom Sadu

NOVI SAD – Manifestacija „Dani Kube u Novom Sadu” počela je danas u Kulturnom centru Novog Sada, otvaranjem izložbe slika „Sećanje na Če Gevaru” autorke Ljubinke Šibe Fimić.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler, ambasador Republike Kube u Srbiji Njegova Ekselencija gospodin Gustavo Trista del Todo i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović.

Veoma mi je drago što se prvi put u Novom Sadu održava manifestacija koja nam na najlepši način, posredstvom izložbe slika, filmova i predavanja, predstavlja kulturu Kube. Ova manifestacija ukazuje na tradicionalno dobre odnose prijateljskih zemalja, Srbije i Kube, koji se pre svega ogledaju na polju kulture. Pozivam Novosađane da, do 28. decembra, posete Kulturni centar i uživaju u nekom od brojnih programa manifestacije – izjavio je Ivan Siler.

Foto: Grad Novi Sad

Dani kubanske kulture” biće održani od 21. do 28. decembra u Kulturnom centaru Novog Sada. Pored izložbe slika „Sećanje na Če Gevaru” Novosađani će u okviru manifestacije imati priliku da prisustvuju predavanju Horhea Gonsalesa i da pogledaju kubanske filmove „Sećanja na nerazvijenost”, „Hose Marti: Oko kanarinca”, „Ilegalci”, „Lepotica iz Alhambre”, „Stanica Havana”, „Igrati sa Margo” i „Slobodna Kuba” koji će biti prikazani u Velikoj sali Kulturnog centra, kao deo programa „Euro-in film” festivala.

(dnevnik.rs)