SvetVesti

Panika u Nemačkoj: Velika racija, hapse zbog rada na crno!

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, prenose Večernje novosti.

Sumnja se da su uhapšeni deo grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez). 

Tokom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni i luksuzni automobili i satovi, a zaplenjeno je i više od 200.000 evra u gotovini. 

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu. 

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog tih racija, jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, slede im deportacija iz Nemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine. Policija pleni i zarađeni novac ukoliko ga pronađe u stanu.

(sputniksrbija / novosti.rs / pixabay.com)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *