Turizam

Ovako se podstiče turizam: Malta će vam PLATITI da je posetite

Kako bi pokrenula turizam nakon pandemije koronavirusa, država Malta je u petak najavila plan novčanog podsticanja turista koji odsedaju u hotelima, počevši od juna.

Malteški ministar turizma Klejton Bartolo najavio je da će svim međunarodnim turistima platiti do 200 evra ako ostanu duže od dve noći. Dogovor je sklopljen kako bi se ljudi podstakli da posete ostrvo, gde 27% prihoda dolazi od turizma.

Turisti koji odsedaju u hotelima s pet zvezdica dobiće 100 evra po osobi za svaku rezervaciju, neko ko odsedne u hotelu sa četiri zvezdice dobiće 150 evra, dok će oni koji odsednu u hotelu sa tri zvezdice dobiti 100 evra. A oni koji putuju do malteškog ostrva Gozo dobiće 10% više.

Bartolo je rekao da je „šema namenjena stavljanju malteških hotela u vrlo konkurentnu poziciju kako se međunarodni turizam ponovo pokreće“. Inicijativu će delimično finansirati sami hoteli, a delom vlada.

Šema je namenjena nezavisnim turistima, koji ne rezervišu putovanje preko turističke agencije, a vlada se nada da će preko nje privući do 35.000 ljudi.

Vlasti su uverene da će šema funkcionisati jer je Malta  u dobrom položaju kada je koronavirus u pitanju sa 42% stanovnika vakcinisanih jednom dozom cepiva.

BIZLife