Magazin

Osnaživanje preduzetničkog duha žena u IT-u: Nastavi da učiš. Rasteš.

Povodom Međunarodnog dana žena, kompanija HTEC Group organizuje panel diskusiju pod nazivom Keep learning. Growing. Innovating. (Nastavi da učiš. Rasteš. Inoviraš.), koja za cilj ima osnaženje žena na polju razvoja tehnologija i preduzetništva.

Ovaj edukativni događaj okupiće uspešne žene lidere, preduzetnice i stručnjakinje u svojim oblastima, koje su predvodnice raznih tehnoloških i biznis inicijativa, kako bi diskutovale o inovacionim tredovima, podelile svoje tajne uspeha i povezale se na poslovnom i privatnom nivou, saopšteno je iz te kompanije.

Glavna misija ovog događaja je da motiviše mlade žene u tech industriji da prate svoj preduzetnički instinkt, kao i da pomogne kompanijama da prepoznaju načine na koje se može osnažiti preduzetnički duh žena kroz čitavu njihovu karijeru.

Panelistkinje će govoriti o svojim poslovnim iskustvima i izazovima iz različitih radnih okruženja, od startup-ova preko međunarodnih organizacija do multinacionalnih koorporacija, kao i o trenutnim prilikama za žene na tech sceni.

One će podeliti svoje razvojne puteve, liderske strategije i metodologije koje primenjuju u kompanijama i zajednicama kako bi podstakle inovaciju i želju za konstantnim ličnim razvojem.

Panelistkinje su:

● Maja Anđelković, Team Lead for Digital Entrepreneurship @ The World Bank
● Marija Desivojević Cvetković, Senior Vice President @ Delta Holding
● Branislava Gajić Stanojević, Co-owner and Chief Corporate Development Officer @ Infostud Grupa
● Sanja Bogdanović Dinić, Technology & Delivery Lead @ HTEC Group
● Stefanija Lukić, Co-founder and CEO @ Just Smart Co and CEO @ Shtreber

Moderatorka panela je HTEC-ov Chief of Staff, Katarina Urošević.

Kompanija HTEC Group je i ranije aktivno radila na osnaživanju žena u njihovom profesionalnom razvoju i kroz ovaj panel i deljenje iskustava kroz diskusiju pokušaće da unapredi moguće oblike podrške za profesionalni, ali i lični razvoj žena u kompaniji.

HTEC Group je kompanija sa sedištem u San Francisku (SAD), regionalnim kancelarijama u Skandinaviji, Engleskoj, Sloveniji i Holandiji, kao i razvojnim centrima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

BIZLife