Lični razvoj

Osešćivanje tog momenta neverovatno olakšava život!

Jedan čovek, umoran od buke i vreve grada, odlučio je da nađe mir u duši i srcu. Zbog toga je odlučio da boravi u mirnom mjestu kako ga ništa ne bi ometalo u meditaciji i razmišljanju.

U grad je bilo previše bučno, zato je odlučio pođe u šumu.

U šumi samo za trenutak, bila je tišina. Nakon nekoliko minuta počeo je sve jasnije da čuje mnogo zvukova: cvrkut zrikavca, ptica, šuštanje drveće … To mu nije odgovaralo pa je odlučio da pronađe mjesto, koje će biti mnogo tiše.

​Nekoliko dana je izgubio u potrazi za pećinom. Konačno je našao pogodnu, u njoj je bilo nevjerovatno tiho i mirno. Samo se on nalazio u njoj, kada je otkrio, da u uglu kaplje voda. I što je tiše bilo u pećini, tim se jače čuo zvuk kapi. To ga je veoma nerviralo.

Potom je pomislio da se tišina može naći samo u svojoj kući sa zvučnom izolacijom. Trebalo mu je šest mjeseci da je izgradi. A onda, na kraju, čovjek je sjeo na sred kuće i … “tik-tak, tik-tak …” – nije se smirivao sat u potpunoj tišini. U bijesu čovjek je skinuo sat sa ruke i razbio ga od zid.

Konačno. Došao je trenutak. Ništa ga nije ometalo. Čovek je duboko udahnuo i … “tuk-tuk, tuk-tuk …” – kucalo je njegovo srce u grudima sve glasnije i glasnije.

Picture

Naravoučenije: duševni mir ne zavisi od spoljašnjih okolnosti. Sve se nalazi unutra – svi problemi i sva rešenja. Osvješćivanje tog momenta nevjerovatno olakšava život. Prestanete da tražite krivce, i počinite da živite u miru sa najvažnijom osobom u svom životu – sa sobom.

(bebamur.com / pixabay.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *