DruštvoVesti

Orban: 36.000 evra za novovenčane parove i porodice!

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je nove subvencije za sve žene koje se udaju pre 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Opoziciju u životu održava Soros, poručio je Orban.

Sve manje i manje dece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska deca“, rekao je danas u svom obraćanju naciji Orban, prenosi Rojters.

Mađarski premijer je najavio novi program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice.

Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene koje imaju najmanje četvoro dece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak.

Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje. “To je odgovor za Mađare. Ne imigracija“, rekao je Orban.

Poručuje da opoziciju, tu “gomilu proimigrantskih političara”, u životu održavaju američki finansijer Džordž Soros i evropske birokrate.

Koaliciju socijalista i ekstremne desnice Orban je u govoru o stanju nacije nazvao “političkom pornografijom“, prenosi MTI.

On je zvanični Brisel, sedište Evropske unije, nazvao “citadelom novog internacionalizma” i imigracije.

Kako kaže, ponovo su na pomolu snage koje žele da vide otvorena društva i svet bez nacija, kao i da “izmisle” nadnacionalnu globalnu vladu.

Države na metama migranata posvedočili su pojavi hrišćansko-muslimanskog sveta, sa sve manjim brojem hrišćana. Ali mi, srednjoevropljani, i dalje imamo svoju budućnost“, poručio je Orban.

(tanjug.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *