Magazin

Opra Vinfri – Šta treba uraditi kada se dogodi životni pad?

Svako od nas će jednom pasti u životu, ali je tada važno da uradite jednu ključnu stvar! To je presudno za vaš uspeh.

Opra Vinfri je jedan od najpoznatijih motivacionih govornika na svetu, a njeni saveti za uspeh inspirišu mnoge preduzetnike, uspešne poslovne ljude i sve koji žele da kroz proces pozitivne transformacije ostvare lične ambicije.

Jedan od boljih motivacionih govora svakako jeste govor koji je pre par godina Opra održala na Harvardu, a posvećen je svima koji treba da pronađu snagu na svom putu ka uspehu.

Prenosimo vam deo inspirativnog govora Opre Vinfri:

Nije važno koliko daleko možete da se popnete. U nekom trenutku moraćete da posrnete, jer stalno nadograđujete svoj stepenik ambicija. Kada želite da dosegnete što više, Mit o Ikaru predviđa da je sasvim mogue da ćete pasti. U tom trenutku želim da upamtite sledeće – Ne postoji neuspeh. Neuspeh je samo život koji nas pokušava pomeriti u drugom smeru. Trenutak kada na putu ka uspehu padnete, samo trenutno izgleda kao nesupeh.

Sasvim je u redu da se u tom trenutku osećate loše. Dajte sebi vremena da žalite za onim što mislite da ste izgubili, ali ključno je da učite iz svake greške. Greške su tu da bi nas naterali da budemo ono što zaista jesmo, a onda da shvatite koji je vaš sledeći pravi potez.

Pravi životni izazov nije razmišljanje o onome šta želite biti, već ko želite da postanete. To je životna priča o našoj istinskoj svrsi. Kada se spotaknete i doživite pad, važno je da sebi postavite sledeća pitanja:

Kako se zovem?
Šta je moja darma (ono što me održava)?
Koji je moj konačni cilj?

Bez obzira na izazove, probleme ili razočaranja na koja ćete naići na putu, pronaćićete pravi uspeh i sreću ako imate samo jedan cilj. Zaista u ivotu svakog od nas postoji samo jedan cilj – ispuniti najviši i najistinitiji izraz sebe kao ljudskog bića. Maksimizujete svoju istinsku prirodu koristeći svoju energiju da biste podigli sebe, porodicu i ljude oko vas.

S vremena na vreme ćete se spotaknuti, pasti, sigurno će svako od nas to doživeti, bez sumnje. Postavljaćete razna pitanja i imaćete velike sumnje na svom putu. Ali, ako se vodite tihim glasom svog unutrašnjeg biće, verujte da će sve biti u redu. Volite svoje unutrašnje JA; negujte ga i podržavajte i bićete srećni, uspešni i napravićete značajne korake za ostvarenje uspeha.

Lovesensa