DruštvoVestiZdravlje

Nove mere od petka u 18 časova

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koja je počela u 8.30 sati, razmatra se uvođenje obavezne samoizolacije od 10 dana za sve naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Međutim, mediji pišu da su male šanse da se takva odluka i donese. Umesto toga, biće doneta preporuka da svi koji su boravili u zemljama u kojima broj zaraženih ovim virusom raste, budu u samoizolaciji, kao i da njihova deca ne idu u školu 7 do 10 dana.

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević rekla je nakon sednice Kriznog štaba da pojedini indikatori pokazuju da se situacija može promeniti.

– Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u sudesnim zemljama, da se vrate u svoju zemlju do petka, jer od petka u 18 časova ćemo imati drugačiji režim. Od petka će se uvesti nadzor za sve putnike koji ulaze – rekla je Kisić Tepavčević.

Obavezni karantin, kao jednu od tačaka, koja će se naći pred članovima štaba, juče je najavilo i Ministarstvo zdravlja. Jučerašnjih 108 novoobolelih od 3.082 testiranih, ministarstvo je ocenilo kao blagi porast, a posledicu povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i u Hrvatskoj.

(direktno.rs)