Magazin

Nikada ne pristajte na lošu kafu, loše prijatelje i lošeg partnera!

Biti ravnodušan – nije dobro. Ljudi žele, da vi budete uvijek njihovi, da plutate tokom, i prihvatate stvari takve kakve jesu. Možda u nekim sferama života tako i treba, ali svakako ne u svim.

Postoje sfere gdje nikada ne treba prihvatati osrednjost. Za neke se stvari treba boriti.

​Ljudi, koji ne znaju, kako je živjeti, onako kako oni žele, primoravaju vas da se osjećate loše zbog toga što nečemu težite. Mogu vas nazvati snobom, egoistom – samo za to što se borite za ono što vas čini srećnim.

A ako živite stalno brinući šta da drugi misle o vama, tada ćete imati veoma miran i veoma dosadan život.

Ako vaša strast prema životu plaši ljude, onda neka odu. Ako je vaša energija – suviše velika za nekoga, oslobodite ih.

Vaš život treba da bude odraz toga, što najviše volite i što vas čini srećnim. Ne treba da se plašite da to kažete. Ako se ponašate kao da vas to ne zanima, tada ćete dobiti od života to, što vas ne zanima. Sve je jednostavno.

Ima milion drugih stvari, koje ne možete da kontrolišete, i na koje morate da zaboravite. Obično je to, to što je povezano sa drugim ljudima i time šta oni misle, osjećaju i rade. Nikad ne treba očekivati nešto od drugih, zbog toga što se ne može ni uticati na druge, ni promijeniti ono što oni urade.

To što možete da promijenite, samo je to što dopuštate u svom životu.

Možete da kontrolišete nivo života, na koji želite da živite.

​Tako što nećete biti sa lošim prijateljima, koji vas koriste samo zbog društva za piće. Nećete se držati za lošeg partnera, koji nikada ne održi svoju riječ i primorava vas da čekate. I nikada nećete pristati na lošu kafu. Bolje je da platite nekoliko dodatnih centi, i kupite sebi nešto zaista ukusno.

Život je suviše kratak da biste gubili energiju na stvari koje vas iscrpljuju. Prestanite da budete ravnodušni.

Bazirajte se na ono što možete da uradite, da biste bili srećni.

bebamur.com