Magazin

Ne svetite se, dopustite da se karma pobrine za sve

Naučite da opraštate ljudima koji su vam naudili, jer svetiti se znači silaziti niz stepenice vrednosti.

Svako od nas je jedinstven i neponovljiv pojedinac, nosilac univerzalnih vrijednosti, i  kako je zapisano u Preambuli Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima:”… priznavanje ljudskog dostojanstva … i njihovih jednakih i neotuđivih prava, temelj je slobode, pravde i mira u svijetu “, to su  vrijednosti koje porodici omogućavaju da žive plodonosne profesionalne, solidarne, poštovane i prijateljske veze.

Nemojte se svetiti, neka se karma pobrine za to. Negujte vrijednosti i fokusirajte se sve više na to da postanete bolja verzija sebe; naučite se da opraštate, naučite da pustite da vas negativne emocije ili ljutnja postaknu da  uradite nešto  zbog čega se osjećate dobro i takvu negativnu energiju zamjenite nečim što je zaista dobro za vas. Kao što su fizička vježba, kreativni projekat, čitanje knjige koja vas moralno gradi ili jednostavno nešto što vas čini zadovoljnim i entuzijastičnim.

Ne dozvolite da na vas utiču oni koji očekuju osvet,  vi ste jedinstveni i to bi trebalo biti dovoljno za vas i za ljude koji vas stvarno vole, jedinstven je vaš životni projekat i zauvijek ćete biti jedina kvalifikovana osoba koja radi na ovom projektu.

Vi ste svoje remek-dijelo: sigurno se nećete svima svideti ili vas neće svi cijeniti … i nikako to ne očekujte! Ali nikad nemojte prestati da se usavršavate.

Najbolja osveta je otpuštanje, a ne gnušanje. Ova akcija je zaista oslobađajuća i pokazuje da imate vjeru u Boga prepuštajući mu sud.

Vjera čini da se osjećamo dobro, daje nam sreću i čini da osjećamo da smo voljeni, u stvari postoji izreka koja kaže: ” Bolje je voljeti Boga nego vjerovati u druge” .

Kada otpustite ljude i stiuacije koji vam otežavaju život znači da ste dostigli zdrav nivo ljubavi prema sebi, čak i ako nemate rezervnu kopiju, ne znate šta će se dalje dogoditi, ali se ni ne bojite.

Osjećat ćete se sigurni u svoju sposobnost da započnete ispočetka; naučićete da budete snažni, hrabri i da se ne plašite onoga što ne znate. Moći ćete se nositi s bilo čim što vam dođe bez uznemirenosti i nelagode.

Najbolja osveta je voljeti svoje nesavršeno biće, ljubiti svoje greške, svoj svakodnevni život u usponima i padovima, pravdati sebe u svim svojim bitkama. Vjerujte da ste baš tamo gdje treba da budete i koncentrišite se na to da izvučete najbolje u životu koji vam je dat umjesto da mrzite sebe i da ne živite onako kako želite.

Najbolja osveta je naučiti biti sretan i zadovoljan, čak i ako drugi ne misle poput tebe.

bebamur.com