EkonomijaSvet

Napustila je fakultet i izgradila višemilionski biznis, ali NE PREPORUČUJE drugima

Uspeh Rejčel Lim više je nego vidljiv i opipljiv. Napustila je fakultet u 21. godini i svoj sekundarni posao pretvorila u višemilionski biznis zahvaljujući pozajmici od majke.

“Tada nismo bili u dobroj finansijskoj situaciji i baš zbog toga sam znala da moram da uspem, jer nisam smela da izneverim majku”, govori Lim.

Suosnivač je međunarodnog ženskog brenda odeće Love, Bonito. I pored toga što je ostvarila neverovatan uspeh i ako je napustila studije, Lim ovakav poslovni put ne preporučuje potencijalnim preduzetnicima.

Brojnim studentima koji je pitaju da li treba da napuste fakultet da bi osnovali kompaniju uvek odgovara sa – NE!

„Ono što ljudi ne vide je da smo duže vreme raspravljali o tome pre nego što smo se usudili da takav korak“, kaže singapurska preduzetnica, koja je prvobitno osnovala Love, Bonito kao modni blog sa prijateljima.

Zapravo, temelj biznisa gradili su nekoliko godina pre nego što su ušli u preduzetničke vode. Od prodaje stvari koje više nisu nosile, do uvoza odeće iz inostranstva, pa čak i dizajniranja sopstvenih odevnih komada.

„U te tri, četiri godine dosta smo naučili o ovoj industriji. Šta nedostaje tržištu, ako bismo mogli da uđemo, kako da ispunimo te potrebe“, rekla je Lim, koji stoji iza Love, Bonito kao prvog modnog brenda za “moderne azijske žene”.

Konačno, u 2009. napustila je studije i u potpunosti se posvetila modnom biznisu i nije zažalila, kako kaže odabrala je idealan trenutak velikog zamaha.

“Znala sam da se gvožđe kuje dok je vruće“, kaže Lim.

BIZLife