DruštvoVesti

Meteorolozi za naredne dane najavili VREMENSKI ROLERKOSTER

U narednom periodu očekuje nas letnje vreme, ali ne onakvo kako nas asocira na prvu loptu pomen ovog godišnjeg doba. Često zaboravljamo da leto osim sunca, toplog vremena i uživanja, neretko nosi sa sobom i sparinu, grmljavinu i pljuskove – a baš takvo vreme možemo da očekujemo početkom sledeće nedelje.

Ako ste za vikend isplanirali neke aktivnosti na otvorenom, možda treba da revidirate svoju odluku. Naime, za vikend se očekuje nestabilno i promenjivo vreme.

– U subotu se tokom jutra na jugu Srbije očekuje slabija kiša, a u ostatku zemlje do kraja dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Nedelja će početi sunčanim vremenom, ali od sredine dana će se naoblačiti. U drugoj polovini dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura za vikend će biti oko 25 stepeni u celoj zemlji – rekao je meteorolog Đorđe Đurić za “Blic”.

Početak sledeće nedelje doneće nam visoku vlažnost i nestabilno vreme.

Od ponedeljka do srede sledeće sedmice očekuje se toplo vreme, sparno i nestabilno. A poslepodne mogući su pljuskovi sa gradom. Temperature će se kretati oko 27-28 stepeni što u kombinaciji sa visokom vlažnošću vazduha donosi to sparno vreme. Grmljavinske nepogode i letnji pljuskovi su sasvim normalni za ovo doba godine – kaže Đurić.

Meteorolog Đurić dodaje i da postoji mogućnost da se u drugom delu sledeće sedmice vreme stabilizuje. Jer, kako on objašanjava, zbog slabih visinskih strujanja ciklon se teže pomera, ali do četvrtka možda napusti područje naše zemlje i već tada bismo mogli da osetimo čari pravog letnjeg vremena.

(blic.rs)