Meditacija koja pomaže da ostvarimo željenu budućnost

Doktor Joe Dispenza – meditacija koja aktivira naše neograničene sposobnosti i pomaže da ostvarimo budućnost iz snova!

Prema dr Dispenzi, glavna metoda za ostvarivanje svojih neograničenih sposobnosti su meditacije. Ima ih nekoliko, a ova koju prenosimo iz knjige “Ostvari svoje neograničene sposobnosti” može vam pomoći da se povežete sa željenom budućnošću.

Prvi korak je razmišljanje o potencijalnom iskustvu koje želite – novo radno mesto, potpuno besplatno letovanje, nove, zdrave veze, više novca, duboka mistična iskustva… Kad odredite novo iskustvo koje želite stvoriti, dodelite mu veliko slovo i potom ga zapišite na papir. To slovo shvatite kao simbol koji predstavlja tu specifičnu mogućnost u vašem životu. Pisanje tog simbola na papir umesto da samo razmišljate o njemu važno je jer čin pisanja utvrđuje da to želite. Potom nacrtajte dve krivudave linije oko njega koje će predstavljati elektromagnetsko polje koje biste trebali stvoriti oko svog tela da biste se uskladili s tim potencijalom u kvantnom polju.

Zatim tom slovu pridružite određeno značenje da bi vaša namera postala još jasnija. Setite se specifičnih pojedinosti onoga što želite i navedite najmanje četiri. Jedino što ne smete je bilo kakvo spominjanje vremenskog okvira. Na primer, ako je vaša namera dobar posao, vaš spisak mogao bi izgledati ovako:

  • zarađivanje (upišite sumu) više nego što sada zarađujem
  • predvođenje vlastitog tima izvrsnih stručnjaka
  • putovanje svetom uz velikodušan račun za pokrivanje troškova
  • skladni međuljudski odnosi
  • davanje doprinosa svetu

Potom na isti papir zapišite emocije koje ćete osećati kada se taj zamišljeni potencijal dogodi. Mogli biste zapisati:

osećaj moći, neograničenost, sloboda, udivljenje, zaljubljenost u život, radost, dostojnost.

Šta god to bilo za vas, zapišite. A ukoliko mislite da ne znate kako ćete se osećati jer to još niste doživeli, pokušajte navesti zahvalnost – to vrlo dobro funkcioniše. Zahvalnost je moćna emocija za primenu u manifestaciji jer je, po pravilu, osećamo nakon što nešto primimo. Zato i emocionalni spisak zahvalnosti znači da se to već dogodilo. Dok ste zahvalni ili osećate da nešto cenite, u najboljem ste stanju za primanje. Kad prihvatite zahvalnost, vaše telo će, kao nesvestan um, poverovati da se u sadašnjem trenutku već nalazi u toj budućoj stvarnosti.

Različite emocije koje ste naveli zapravo su energija koja će nositi vašu nameru. Taj proces nije intelektualan, nego instinktivan. Morate zasita osetiti te emocije. Morate poučiti svoje telo kako će se u budućnosti osećati pre nego što se ta budućnost dogodi – i morate to učiniti u sadašnjem trenutku.

Započnite tako što ćete pažnju usmeriti na različite delove tela, ali i prostora oko njih. Postanite svesni beskonačnog, velikog prostora daleko iza vaših očiju u tom večnom, mračnom prostoru, prostoru u sredini vaše glave, prostoru između zadnjeg dela grla i zadnjeg dela glave, a potom iza svoje glave u prostoru.

Potom postanite svesni prostora u sredini svog grla, prostora sa onu strane svog grla i oko vrata, prostora u središtu svog grudnog koša, prostora oko svog tela, prostora iza svog pupka i na kraju prostora oko svojih kukova, u toj beskonačnoj crnoj praznini. Uzmite vreme za svaki od tih prostora i osetite ga, postanite ga svesni i ostanite prisutni sa njim.

Proširite svoju svest

Postanite svesni veličine prostora koju soba u kojoj se nalazite zauzima u prostoru i potom proširite svoju svesnost na veličinu prostora sa one strane te sobe u prostoru, pa naposletku na veličinu prostora koju sâm prostor zauzima u prostoru.

Vreme je da povučete pažnju od svog tela, okruženja i vremena i postanete niko, ništa, nigde i van vremena, da postanete čista svest, da se kao svesnost otvorite u tom beskonačnom, crnom prostoru i beskonačnom polju u kojem postoje sve mogućnosti. Ako vam nešto odvrati pažnju, jednostavno se vratite u sadašnji trenutak. Nastavite da se otvarate u taj nematerijalni prostor tako što ćete mu i dalje posvećivati pažnju.

Zamislite potencijal koji već postoji u kvantnom polju i sa kojim želite da se povežete tako što ćete se prisetiti svoga slova. Osetite energiju tog budućeg potencijala – u sebi i svuda oko sebe – i povežite se sa svojom budućnošću. Kada to učinite, ući ćete u novo stanje boravka i u polje odašiljati sasvim nov elektromagnetski potpis. Kada je vaša energija vibracijski usklađena sa tim potencijalom, taj novi događaj pronaći će vas – vi ne morate učiniti ništa. Vrlo je važno da razumete, navodi dr. Dispenza, kako će možda biti potrebno više meditacija da se vaša buduća mogućnost ostvari. To može biti nedelju dana, mesec ili čak duže. Presudno je nastaviti sa tim sve dok se ne dogodi.

Kada ste u tom novom stanju bivanja u kojem odašiljete novi elektromagnetski potpis, prisetite se svoje budućnosti pre nego što se dogodi i počnite, živeći u toj budućnosti, mentalno uvežbavati kako ćete se u njoj osećati.

Predajte svoju tvorevinu višem umu, sadeći semenku u beskonačnom polju mogućnosti – i jednostavno je pustite! Naposletku, blagoslovite svoje telo novim umom. Blagoslovite svoj život, blagoslovite svoje izazove, blagoslovite svoju dušu, blagoslovite svoju prošlost i blagoslovite svoju budućnost. Blagoslovite božansko načelo u sebi i otvorite srce, pa zahvalite za nov život pre no što se manifestuje.

Polako vratite svest natrag u sobu i, kad budete spremni, otvorite oči. Ustanite iz meditacije kao da se vaša budućnost već dogodila – te dopustite da sinhroniciteti i nove mogućnosti pronađu vas.

Da bismo započeli življenje u budućnosti koju želimo, potrebno je imati znanje i onda ga primeniti. Potrebno je imati jasnu nameru i uzvišenu emociju. Puko ponavljanje afirmacija jednostavno nije dovoljno. Kombinacija uma i tela – misli i osećaja – utiče na materiju. Time stvaramo stvarnost. Zato nam dr Dispenza svima postavlja pitanje: “Koje iskustvo u kvantnom polju čeka da pronađe vas?”

Izvor: Sensa.hr