PolitikaVesti

Mediji spekulišu o datumu parlamentarnih izbora

Beogradska štampa od četvrtka spekuliše da bi vrh SNS-a do kraja februara trebalo da odluči kada će se ići na parlamentarne izbore.

Spekuliše se da će se to dogoditi krajem marta ili početkom aprila, možda u septembru, a postoji i opcija da će biti održani u redovnom terminu na proleće sledeće godine.

Novosti pišu da će konačna odluka o tome da li će se ići na vanredne izbore ili na redovne na prolece sledeće godine biti doneta krajem februara, kada treda da budu održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS. 

Prema informacijama Novosti, planirano je da do okupljanja vrha naprednjaka dođe kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić završi kampanju “Budućnost Srbije”, u kojoj obilazi zemlju i razgovara sa građanima. 

Srpski telegraf piše da se vrh vladajućeg SNS-a “lomi” oko dva datuma za izlazak na izbore i saznaje da smo za nijansu bliži izborima u septembru. 

Mogućnost da se na birališta izađe na proleće, u marti ili aprilu, nije odbačena, ali je manje realna, navodi ist. 

Prevremeni izbori najviše zavise od situacije na KiM i zato treba meriti vise puta pre nego što se donese konačna odluka. Zapad želi da što pre stavi tačku na ovo pitanje, a tu su i tenzije sa Prištinom na dnevnom novou po svim pitanjima, kažu upućeni sagovornici lista. 

Kako napominju, druga ključna stvar je to što opozicija na protestima dovodi u pitanje legitimitet vlasti SNS i Aleksandra Vučića, a najbolji način da se rezreše dileme je izlazak na izbore i provera narodne volje. 

Osim KiM i zahteva opozicije, treba uzeti u obzir i pritiske iz regiona, međunarodne odnose, kao i unutrašnje investicione procese, pa će naprednjaci o tome detaljno razgovarati u naredne dve-tri nedelje

(tanjug.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *