Turizam

LONDON JE PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI GRAD SVETA

Nakon što se prošle godine našao na drugom mestu iza Pariza, prestonica Engleske popela se na tron na ovogodišnjem rangiranju…

Ova lista je bazirana na podacima koji su prikupljeni tokom prethodnih godinu dana, a svi posetioci Londona su složno glasali i doveli ga na vodeću poziciiju. Prema istraživanjima, kraljevsko venčanje Megan Markl i princa Harija imalo je snažan efekat na čitav svet. Ljudi žele da koračaju ulicama kojima su hodali članovi kraljevske porodice, istražujući sve što London može da im ponudi.

Nakon kraljevskog venčanja, poseta Bakingemskoj palati i smeni straže porasla je za čak 231 procenat tokom prehtodnih dvanaest meseci. Ipak, sve i da niste preterani ljubitelji kraljevske porodice, ovaj grad u sebi krije nešto i za vas.

London ima uzbudljivu istoriju, kao centar kreativnosti i slobodnog razmišljanja, od Šekspira do rođenja pank pokreta i modnih pista današnjice. Njegova kreativna energija i kulturalna raznolikost mogu se osetiti u svakom njegovom aspektu: hrani, modi, umetnosti, izložbama, buticima, prodavnicama i noćnom životu.

Ovaj grad ima muzeje, barove, ulične izvođače i sve drugo što možete poželeti. Izobilje luksuznih hotela, restorana, galerija, butika visoke mode i svega ostalog, pretvaraju London u zemlju iz bajke, za sve one koji su ljubitelji tradicionalnih putovanja.

(luxlife.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *