Konferencija u Privrednoj komori Vojvodine: “Kako oživeti turizam”

Dugotrajno povezivanje i saradnja turističkih organizacija Vojvodine i italijanske pokrajine Lombardija bila je tema onlajn konferencije održane u Privrednoj komori Vojvodine.

Broj domaćih turista u odnosu na prethodnu godinu nije smanjen, ali stranih turista gotovo da nema, rekao je pokrajinski sekretar za turizam Nenad Ivanišević. Slična je situacija i u Italiji.

“Nama će svakako biti veoma, zanimljivo da vidimo kako i razvijene evropske regije rešavaju taj problem, ali nam je mnogo zanimljivije kako planiraju da ožive turizam u periodu posle pandemije i upravo ovakve konferencije imaju za cilj da razmenimo iskustva u ovom veoma izazovnom vremenu“l , rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Da Republika Italija predstavlja našeg drugog najznačajnijeg spoljno-trgovinskog partnera govori sama činjenica da u Vojvodini trenutno posluje više od 95 italijanskih kompanija, koje su do sada investirale više od milijardu evra i zaposlile oko 14 hiljada radnika, rekao je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj Aleksandar Sofić.

“Konkretno što se tiče Lombardije, iz Lombardije imamo 13 kompanija koje zapošljavaju preko 1400 radnika, koji su investirali nekih 133 miliona evra u našu pokrajinu. Današnja tema je da pokušamo da ostvarimo saradnju, da međusobno dugoročno povežemo Turističku organizaciju Vojvodine i krovnu turističku organizaciju Lombardije Eksplora“, izjavio je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Za ovu nedelju najavljena je još jedna video-konferencija gde će između ostalog, glavna tema biti auto-industrija.

RTV.rs