Magazin

Kako prepoznati bezuslovnu ljubav

Ljubav nas podstiče da osjećamo različite emocije: zabrinutost, strah, predviđanje nečeg nevjerovatnog i rizičnog.

“Ono što ti tražiš, traži tebe.” Rumi

​Ljubav – to je nešto neobjašnjivo. Ona može da nas plaši. A to je i nevjerovatno lijep osjećaj.

​Upoznate čovjeka i shvatite da vas privlači kao magnet. Odlučujete da pokušate da izgradite odnos sa njim. Želite da dijelite svoj život i svoje interesovanje sa nekim. Budimo iskreni sa sobom – svi mi želimo pored sebe čovjeka sa kojim možemo dijeliti i radost i tugu.

U ljubavi ne postoje nikakve garancije. Možete se zaljubiti u čovjeka koji vam neće uzvratiti ljubav. On će se jednostavno hraniti vašom ljubavlju prema njemu.

Možete sresti čovjeka sa kojim će se odnosi (prije ili kasnije) prekinuti.

Dešava se i drugačije. Možete sresti čovjeka koji će biti vaša srodna duša. Prihvatiće vas takve kakvi jeste. Neće vidjeti ništa strašno u tome da vam ponekad treba da budete sami. Razumjeće vas više nego bilo ko drugi.

Takva ljubav se dešava iznenada, kao udar munje. Ona omamljuje i obeshrabruje. Ali odjednom shvatate da je sve došlo na svoje mjesto. Imate odgovore na sva pitanja koja su vas nekada mučila. Sada riječ “dom” kod vas neće biti povezana sa određenim stanom ili mjestom. Ta riječ će biti povezana sa određenim čovjekom.

Taj čovjek će zapaliti vatru u duši. Jarki plamen će osvjetljavati sve okolo. Činiće vam se da su zvijezde na nebu postale svjetlije. U trenutku kada su vam se pogledi ukrstili, ozarili ste se. To ozarenje dolazi kod svih nas. U dubini duše, svi mi to osjetimo (u nekom trenutku).

Upravo taj čovjek će vam pružiti bezuslovnu ljubav i pokazati cio svijet.

Pored takvog čovjeka će vam biti spokojno. Osjećaćete se sigurno.

Pored takvog čovjeka nećete se bojati da pokažete svoju slabost i ranjivost. Sa tim čovjekom možete podijeliti najintimnije tajne. Bićete sigurni da će ih taj čovjek pažljivo čuvati.

Čovjek koji bezuslovno voli pričaće vam mnogo. To što nikada ranije nijeste čuli.

U jednom trenutku sjetićete se prošlosti i naučićete da cijenite upravo vaše odnose, jer ste konačno našli ono što ste dugo tražili. Ponovo volite i voljeni ste. Vaša srodna duša će iskreno vjerovati da je ljubav najmoćnija pokretačka snaga na svijetu.

Bezuslovna ljubav pružiće vam čisto zadovoljstvo i istinsku slobodu. Čovjek koji bezuslovno voli, poštuje sebe i svog partnera.

​Takav čovjek neće vas ograničavati u komunikaciji sa vašom porodicom ili prijateljima. Naprotiv, on će vas podsticati da komunicirate sa njima što je moguće češće, jer pored vašeg zajedničkog života, morate imati i svoj. Takav čovjek shvata koliko je važno voljeti ne samo nekog, već i samog sebe.

Bezuslovna ljubav će izliječiti vašu dušu i srce.

Međutim, bezuslovna ljubav to nijesu samo radost i leptirići. To nije bajka. Čovjek koji bezuslovno voli će vam sigurno pomoći da naučite nekoliko lekcija o životu. To će biti prilično složen i čak bolan proces.

Takav čovjek će vas naučiti da uspostavite adekvatne granice u komunikaciji sa drugim ljudima. On će vas naučiti da prihvatite sebe takvim kakvi jeste, sa svim vašim manama i nedostacima. Više se nećete bojati samih sebe. Jer, na ovom svijetu, niko nije savršen i ništa nije idealno.

Čovjek koji voli bezuslovno, voli svim srcem. On je spreman da oprosti gotovo sve.

Bezuslovna ljubav će vas podstaknuti da se razvijate, budete bolji nego što ste (ili možete biti).

Najveća stvar koju možete naučiti na ovom svijetu je da volite i budete voljeni. Ovo ćete razumjeti samo tada kada sretnete čovjeka koji će vas bezuslovno voljeti.

bebamur.com