DruštvoVesti

Kafići ostaju zatvoreni, bez novih mera: Krizni štab odložen

“Nemamo danas sednicu Kriznog štaba, nije ni bila zakazana, niti je trebalo da bude danas”, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. Iz kabineta premijerke za Nova.rs poručili su da će danas biti poznato kada će biti održana sednica Kriznog štaba.

Premijerka je tako reagovala na pojedine najave i naznake da bi Krizni štab trebalo danas da zaseda i razmatra eventualno otvatanje kafića.

Premijerka je dodala je i da je situacija teška, ono što nas je spasilo i spašava nas su vakcine.

“U ovom trenutku je oko 25 odsto punoletnog stanovništva primilo prvu dozu vakcine, nisu zaštićeni ali su na tom putu. Revakcinisanih imamo 16 odsto. Da nismo išli ovako dobro sa vakcinacijom ovi brojevi zaraženih bi išli i na više od 10.000 zaraženih”, rekla je premijerka za TV Happy.

Iz kabineta premijerke za Nova.rs su rekli da aktuelne mere ostaju na snazi do daljeg.

“Danas bi trebalo da znamo kada će biti nova sednica Kriznog štaba”, poručuju iz kabineta Ane Brnabić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je u subotu da bi Krizni štab za borbu protiv koronavirusa mogao ponovo da zaseda u ponedeljak i da će on predložiti otvaranje svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

“Očekujem u ponedeljak Krizni štab. Predložiću da ugostitelji rade do 22 sata, jer je bolje da rade duže. Bolje da ljudi budu u ugostiteljskim objektima gde postoje mere i gde ih kontrolišu inspekcija i komunalna policija, nego da se okupljaju na kućnim žurkama”, objasnio je Vesić.

On je naveo da bi svi, uključujući i uslužne delatnosti, trebalo da rade.

(nova.rs)