DruštvoVesti

Ivan Ivanović se povlači sa TV Prva

Voditelj Ivan Ivanović izjavio je da će poslednja emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem” biti emitovana 28. decembra i da posle tog neće raditi tu emisiju jer „ne želi da predstavlja dekor za lažnu slobodu”.

Ivanović za agenciju Beta rekao da je odluku doneo iz ličnih i poslovnih razloga.

Nemam razloga da verujem da će vreme koje dolazi na Prvoj biti onakvo kakvo je bilo i ne postoji ništa što će moći da me uveri da će moći da se radi slobodno. Mislim da je situacija takva kakva je i ne želim da moje ime stoji uz sve što se desilo prilikom kupovine te televizije, niti mislim da treba da dovodim sebe i tim koji je radio deset sezona u situaciju da budemo uslovljeni, pritisnuti ili da budemo poniženi pre svega potencijalnim pretpostavljenima koji će se možda pojaviti”, rekao je poznati voditelj.

On je dodao da „slobode nema, da postoje neke borbe koje pojedinačno vode Kesić i on kao i drugi koji se time bave”, ali da ne ne veruje da će biti moguć i „ovaj minimum slobode ostvariti u budućnosti”.

Ono što sam ja saznao da su planovi za mene bili da emisija traje do juna, i onda da nađu neki način da je prekinu, uz neku bogatu finansijsku nadoknadu za mene. Ne postoje te pare za koje bih prodao obraz i iza toga stojim svih ovih godina. Ovaj moj potez ima veze sa čašću, pa potom sa svim ostalim”, rekao je on.

Ivanović je rekao da on i njegov tim za sada nemaju ponudu, a ni plan šta će raditi.

(politika.rs)