DruštvoVesti

Humanitarno trčanje za porodicu Dudaš (video)

ZRENJANIN – Humanitarno trčanje pod nazivom “Korakom do kuće od srca” za porodicu Dudaš iz Zrenjanina održaće se 24. februara. Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja. Humanitarno trčanje započeće od Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu, a završiće se ispred crkve Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu. Trčaće se oko 82 kilometra, a svako može da otkupi kilometar trke.

Njima je potrebna pomoć, zato će 24. februara biti održano humanitarno trčanje pod nazivom “Korakom do kuće od srca”. Cilj te akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja“, izjavio je Mile Jerković za RTV.

Porodica Dudaš trenutno živi u podstanarskoj kući u naselju “Mužlja”. Imaju četvoro dece od kojih je 19-ogodišnji David nepokretan i boluje od cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi.

Mi imamo sa njim muke. Ovde smo do početka marta, kada treba da se iselimo napolje, a nemamo kud. Kuću smo našli za deset hiljada evra, ima kupatilo i četiri sobe“, kaže Đurika Dudaš.

Prvu akciju pomoći ovoj porodici je sproveo čuveni humanitarac Mile Jurković poznatiji kao stolar Mile, dok su organizatori trčanja Saša Nikolić iz Aleksandrova, Nenad Škundrić, Boris Knežević, Ivan Radosavljević iz Zrenjanina i Mario Barlakov iz Ečke.

Svojim učešćem akciju će podržati i ultramaratonci Srbije Željko Zeljković, Saša Gacik, i pripadnik SAJ-a Darko Vesković.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da uzmu učešće u akciji pomoći ovoj porodici kako bi im trajno rešili stambeno pitanje. Naše malo porodici Dudaš će značiti mnogo.

(rtv.rs / pixabay.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *