Turizam

Herceg Novi tradicionalno okrenut Srbima, ZOVE I POKLANJA ARANŽMANE!

Pre dva dana Crna Gora je saopštila odluku da otvara svoje granice za strane turiste, ali Srbi se nisu našli na spisku onih kojima će biti dozvoljen ulazak u zemlju. 

Od 1. juna Crna Gora će otvoriti granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih od korona virusa na 100.000 stanovnika, a to su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Nemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija i Grčka.

Srbi su kod njih uvek dobrodošli!

Kako su obrazložli, odluka je donesena isključivo iz straha od zaraze korona virusom, jer Srbija još uvek nije izašla iz krize. Ova odluka poremetila je planove mnogim Srbima koji su planirali da se “brčnu” u Budvi, Kotoru i omiljenom letovalištu većine Beograđana – Herceg Novom.

Ovim povodom, oglasio se i predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je osudio potez Vlade Crne Gore i pozvao građane Srbije da dođu u Herceg Novi.

“Pozivam sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvek dobrodošli i u što većem broju”, poručio je predsednik Katić.

A da je zaista tako, potvrđuje i najnovija promotivna akcije ove opštine.  

“Crna Gora je zemlja koja je poslednja u Evropi zaražena korona virusom, i prva koja ga je u potpunosti suzbila. Preko tri nedelje u Crnoj Gori nema novih slučajeva zaraze, a 24.maja se oporavio i poslednji oboleli što ovu zemlju čini ‘Covid-free’ državom.

Herceg Novi je među najlepšim, a trenutno i najsigurnijim turističkim destinacijama u Evropi. Ovaj grad učinio je sve neophodno kako bi se turisti u njemu osećali sigurno i kao kod svoje kuće.

Herceg Novi promotivna akcija – poklanja aranžmane
IZVOR: YOUTUBE/HERCEG NOVI TE ZOVE

U sklopu akcije #HercegNoviTeZove Turistička organizacija Herceg Novog poklanja besplatne aranžmane za letovanje u Herceg Novom u drugoj polovini juna. Sve što zainteresovani treba da urade jeste da se prijave OVDE.

Izvlačenje dobitnika biće 06.juna 2020. na Instagram nalogu TO Herceg Novi”, piše na sajtu TO Herceg Novi.

Pa, ko želi, neka proba! Pod uslovom da se do tada ukine zabrana ulaska u Crnu Goru našim sugrađanima.

(mondo.rs)