DruštvoVesti

Festival ljubavi od 3. do 24. februara u Novom Sadu

Treći “Festival ljubavi” biće održan na Trgu slobode i na još nekoliko lokacija u Novom Sadu, od 3. do 24. februara.

Manifestaciju organizuju udruženja SubsidiumHBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada. Kako je rekla predstavnica organizatora Milena Biga, ideja Festivala je da se, kroz saradnju sa ustanovama kulture, u okviru tematike ljubavi, predstave muzičari, pisci, slikari i drugi umetnici.

Ovom manifestacijom, uslovno rečeno, otvaramo sezonu festivala u našem gradu, poznatom po kvalitetnim programima koji privlače brojne turiste. ”Festival ljubavi” objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje i to je jedan od njegovih bitnih aspekata. Organizatori se potrude da sarađuju sa organizacijama i ustanovama kulture, sa samostalnim umetnicima i na taj način doprinose kvalitetu kulturne ponude grada. Verujem da će i ovoga puta zanimljivom ponudom opravdati poverenje i ispuniti očekivanja, naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Kako se čulo na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, otvaranje Festivala zakazano je za nedelju u 18 časova na Trgu slobode, a prvi će nastupiti dečji hor “Zvončići”, potom u 19 časova nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute band, uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca.

“I ove godine na Festivalu učestvuju Galerija Matice srpske i Spomen zbirka Pavla Beljanskog koje će predstaviti dela iz svojih galerija sa ljubavnom tematikom. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine organizujemo projekciju domaćih filmskih klasika, a u Novi Sad dovodimo potomke ili prijatelje, nekih od najvećih jugoslovenskih glumaca koji više nisu sa nama. Organizujemo i humanitarnu akciju da deci i omladini Dnevnog boravka Centra za socijalni rad kupimo klavijaturu koja im je potrebna za nastupe, a njih ćemo moći da čujemo 13. februara”, istakla je predstavnica kompanije Color Media CommunicationsJelena Jovičić.

“Vokalni sastav Muzika srca, koji već devet godina promoviše višeglasno pevanje, prisutan je na Festivalu ljubavi od samog početka, a ove godine na Dan zaljubljenih izvešće najlepše ljubavne numere svetske pop muzike, filmske muzike i mjuzikla”, kazala je umetnički rukovodilac sastava dr Svetlana Rakić.

Kako je izjavio turistički vodič Srđan Bošković, agencija “Putokaz 021” pokloniće posetiocima Festivala tematsku šetnju posvećenu ljubavima Novog Sada, i to 13. februara, a skup je predviđen u 17 časova kod spomenika Svetozara Miletića. Zainteresovani treba da se prijave putem Fejsbuk stranice Festivala.

(nsuzivo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *