VestiZdravlje

Evo kojih 7 namirnica menja “šaku lekova”

7 namirnica za koje stručnjaci veruju da bolje leče telo od raznih medikamenata!

Istraživanja pokazuju da je način ishane ključna stvar za očuvanje zdravlja i prevenciju oboljenja, a mnogi stručnjaci se slažu da određene namirnice leče telo bolje od mnogih lekova

Kod određenih zdravstvenih tegoba neophodno je uzimati medikamente, ali hrana je presudna za sprečavanje bolesti i može da zameni mnoge suplemente. Bogata vitaminima, mineralima i moćnim jedinjenjima, određena hrana obnavlja telo i vraća ga u prvobitnu ravnotežu. Zato je važno da promenite način ishrane, prihvatite zdrave navike i budete srećni, zdravi i energični.

Predstavljamo vam 7 namirnica za koje stručnjaci veruju da bolje deluju na telu od raznih medikamenata:

1. Bobičasto voće – brojne studije su pokazale da su bobice odlične za prevenciju hroničnih oboljenja, čak smanjuju rizik od nekih vrsta karcinoma.

2. Kupusasto povrće (brokoli i kelj) bogato je antioksidantima, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i donosi dugovečnost.

3. Masna riba – losos, sardina i druge masnije ribe sadrže omega 3 masne kiseline i pomažu kod upala i srčanih oboljenja.

4. Pečurke – pojačavaju imunitet, zdravlje srca i mozga, a najzdravije su reiši i šitake pečurke.

5. Začini – kurkuma, đumbir, cimet i drugi začini pomažu kod mnogih stanja, a naročito kod metaboličkog poremećaja.

6. Biljke – mnoge biljkle poput peršuna, origana i ruzmarina ne daju hrani samo specifičan i bogat ukus, već pozitivno utiče na zdravlje celog tela.

7. Zeleni čaj – ima neverovatne benefite po zdravlje celog organizma. Čisti telo od toksina, sprečava upale i pomaže kod mršavljenja.

Napomena: Pre primene prirodnih lekova, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.

(Lovesensa)