Zdravlje

Evo koja su to 3 načina da očistite creva sodom bikarbonom!

Creva se moraju redovno čistiti kako bi se sprečile bolesti i oporavilo telo

Tradicionalna medicina nudi mnogo efikasnih načina za čišćenje creva. Soda bikarbona je ipak nezamenljiva i pomoći će vam da se oslobodite toksina, sluzi i parazita koji žive u vašim crevima i truju vam telo.

1: Ispijanje sode bikarbone

Ispijanje sode bikarbone se radi ujutru, čim se probudite. Prvo, popijte jednu čašu vode sobne temperature, i počnite da se krećete. Dobro bi bilo da se malo istegnete ili da uradite nekoliko jednostavnih vežbi. Onda popijte čašu vode u kojoj je rastvorena jedna mala kašičica sode bikarbone. Neka voda bude mlaka. Nakon 15 minuta popijte još jednu čašu vode u kojoj je rastvorena još jedna mala kašičica sode bikarbone. 

Ovaj postupak ponovite još dva puta. Znači: sačekate 15 minuta pa popijete vodu sa rastvorenom sodom bikarbonom. Slobodno smanjujte dozu sode bikarbone sa svakom novom čašom vode. 

Nakon sat vremena doći će do pražnjenja creva i izbacivanja svih toksina. 

2: Ispijanje sode bikarbone i surutke

Ovaj način je pomalo radikalan i uključuje i jednu vrstu gladovanja, a sve u cilju potpunog čišćenje tela od toksina. 

Uzmite 2 litra surutke i rastvorite jednu supenu kašiku sode bikarbone u njoj. 

Prvi dan popijte ovu surutku sa sodom bikarbonom na prazan želudac. Nakon sat vremena progutajte 1 manji čen belog luka (bez žvakanja) sa jednom čašom limunade. Onda smete da doručkujete, ali ne obilno.

Tokom dana ne biste smeli da jedete ništa osim da pijete ili kefir, sok od paradajza i vodu.

Drugog dana popijte surutku sa sodom bikarbonom pa nakon sat vremena opet beli luk i limunadu.

Tokom dana nemojte ništa da jedete osim što ćete biti sok od jabuke. 

Trećeg dana popijte surutku i sodu bikarbonu, pa beli luk i limunadu, a onda lagano doručkujte. Tokom dana jedite voće i povrće.

Ovakav način čišćenja creva bi trebao da se sprovede 1 mesečno i nikad nećete imati problema sa toksinima ili viškom kilograma.

3: Izbacivanje parazita iz tela

Ako ste stalno bolesni, malaksali i ispijeni, to je znak da je vreme da iz tela izbacite parazite koji slabe vaš organizam.

To se sprovodi klistiranjem.

U 800 ml vruće vode (38 do 40 stepeni Celzijusa) rastvorite 20 do 30 grama sode bikarbone. Zatim pripremite još 2 litre obične vode čija je temperatura oko 22 stepena Celzijusa.

Zatim izvršite postupak sa klistirom i dve litre vode. Držite vodu u sebi što je duže moguće a zatim ispraznite creva.

Zatim sa klistirom unesite otopinu sode i pokušajte da je zadržite u sebi oko pola sata. Ispraznite creva.

I opet napravite dvolitarski klistir običnom vodom. Po završetku ovog klistira osećaćete se znatno bolje, snaga će vam se vratiti kao i energija. Čišćenje klistirom pomaže da se oslobodite svih toksina koji su se zadržavali dugo u crevima, ali i da izgubite i nekoliko kilograma. 

Osećaćete se mnogo bolje nego ranije.

Stil.kurir.rs