Lični razvoj

Evo kako ljudi blokiraju svoj uspjeh

Danas ću govoriti o glavnoj prepreci koju imaju mnogi ljudi. Koja blokira prosperitet i uspjeh u gotovo svim oblastima života! Šta je to?

Moj odgovor je: zatvoreno srce!

Šta je “zatvoreno srce”?

To je unutrašnje, podsvijesno neželjenje čovjeka da nešto primi u životu.

​Jednostavan primjer. Kada ljudima donosiš poklone, ugađaš im tek tako, besplatno pružaš usluge, pojedini ih odmah prihvataju sa zahvalnošću. A u većini slučajeva, odmah čuješ: “U redu! Zašto? Ne radi to! Nije vrijedno toga. “To jeste ustvari, ti dobro radiš ljudima, a oni tebi ljubazno govore “Hvala, ali ne treba.” 

Problem je što smo naučili dobro da dajemo, ali ne umijemo da primamo i poženjemo plodove svojih davanja. Čak i na “Hvala” ne odgovaramo “Molim”, već “Nema na čemu!”

Šta raditi?

Tvoje unutrašnje stanje emituje u svijet, manifestacije u malim stvarima. A to što emituješ – to je ćeš i dobiti na kraju. Ako ne znaš da prihvatiš elementarnu, malu zahvalnost od ljudi, kako ćeš prihvatiti velike mogućnosti i poklone sudbine?

Počni da prihvataš sve dobro što dolazi u tvoj život! Baš od danas! Otvori svoje srce za bilo kakve poklone i znake pažnje prema tvojoj ličnosti.

Ustupi mjesto u prevozu – osmjehni se i zamoli da sjedne. Davaj nešto – sa zahvalnošću prihvataj. Želiš da nešto pokloniš sebi – na zdravlje! Od današnjeg dana nema nikakvih ” nije vrijedno”, “nije trebalo”, “zašto toliko trošiti”. Samo hvala! Samo prihvatanje!

Picture

​I što više bude otvoreno tvoje srce, tim ćeš više emitovati energiju zahvalnosti svijetu. I počeće da ti se dešavaju čuda! Ti, kao magnet, počećeš da privlačiš nove mogućnosti i srećnu sudbinu.

Najvažnije, zahvali Bogu za svaki dan, za svaku šansu, za svaki blagoslov, za svaku radost. Za život, za disanje, za to što imaš privilegiju da osjetiš, davanje i primanje.

Ova jednostavna stvar će ti otvoriti puno vrata, a potoci blagoslova će se pojaviti u tvom životu!

Bog te Blagoslovio!

P.S. I molim te, kada ti kažu “Hvala”,  odgovori sa radošću “Molim” 🙂

(bebamur.com /pixabay.com)

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com