Lični razvoj

Eckhart Tolle: Zaboravite na manifestiranje, svesno stvaranje je moćnije

Želite li učiniti bilo kakvu promenu, temelj svakog svesnog činjenja je svesno bivanje

Kako svesno manifestirati

Mnogi ljudi imaju iskrenu želju pomoći podići svijest na planetu. Često čujem od pojedinaca koji recimo kažu da žele manifestirati inovativan posao koji neki način može promijeniti svijet. To je dobro – ali ako želite svjesno manifestirati, morate početi s pravim temeljima.

Temelj svakog svjesnog činjenja je svjesno bivanje. To je važna spoznaja kada je manifestacija u pitanju. Što znači imati temelj u bivanju? Znači da ste ukorijenjeni u tišini, u transcendentnoj dimenziji – bezobličnom, vječnom. Je li moguće pomiriti svijest o unutarnjoj tišini i bivanju te vanjsko privlačenje prema djelovanju i činjenju? Rekao bih da jest, i to je naš izazov u ovom trenutku.

Dakle, prije nego što osoba počne nešto manifestirati ili stvarati, ta osoba mora pronaći svoj bezvremenski i bezoblični identitet suštine. To je temelj. Ako toga nema, zaboravite na manifestiranje ili stvaranje. Jednostavno ćete stvoriti još problema.

Kad možete ostati povezani s bivanjem dok to radite, tada sve što radite je svjesno činjenje, svjesno stvaranje. Ovo je moćnije, vrlo različito djelovanje. Ali temelj je na prvom mjestu i ostaje primarni. (U konačnici, bivanje treba ostati primarno u vašem životu bez obzira bavite li se puno radom ili ne.)

Moglo bi biti da na planetu nastaje nova faza – faza u kojoj, kroz ljudski oblik, postoji mogućnost da svemir svjesno stvara. Uzbudljivo je uzeti u obzir da ljudska bića mogu u potpunosti shvatiti svoju kreativnu snagu – koja je ogromna i neograničena koliko i univerzalna kreativna snaga, jer vi i svemir niste odvojeni. Vi ste aspekt svemira. Vi ste svemir koji se izražava kao ovaj oblik.

eckharttolle.com