Turizam

Destinacija koju morate posetiti ako ste ljubitelj putovanja

Nije iznenađujuća činjenica da postoje ljudi koji vole da putuju po svetu u svako doba godine, ali većina njih se tokom hladnijih meseci godine ili uputi prema tropskim destinacijama ili na kratko sakrije od ledenih temperatura…

Najpopularnija mesta koja svetki putnici vole da posećuju tokom hladnijeg perioda godine tipično pripadaju Karibima, što znači da ovaj deo sveta nije dobra opcija ukoliko želite da odmarate na miru, u samoći i tišini. Ipak, postoje mesta koja će i takve ljude oduševiti, tokom čitave godine. 

Jedna od tih destinacija jeste Majorka, koja je deo Balerskih ostrva, na samo sat vremena od Barselone. Majorka poseduje predivne plaže, masivne planine i široku vodenu površinu koja će vas opiti svojim čarima naizgled beskonačnog prostranstva. Zimska klima Majorke nije uvek topla kao što se očekuje od karipskih lokaliteta, ali je dovoljno prijatna za šetnju po plaži i slično.

foto: depositphotos.com

foto: depositphotos.com

I dok je Majorka destinacija na koju se treba fokusirati, mnoge turističke atrakcije i vrhunski hoteli se nalaze u Palmi. Najpopularnije mesto za odsedanje je Hotel Mama, novo odmaralište koje je nastalo kao delo slavnog dizajnera enterijera, Žaka Granžea. Sobe hotela vas neće asocirati na to što jesu, već ćete pomisliti da ste u svom privatnom stanu, osećajući se kao kod kuće. Tu je takođe kafe, teretana, lobi, bar i spa, kao i krovni bazen sa kog u daljini možete videti okean. 

Neka od brojnih mesta koja bi trebalo da vidite tokom svog odmora su brojne stare crkve koje su izuzetno popularne. Grad Deia je dom manastira, koji je sam po sebi pun istorije. Tu je takođe muzej umetnosti ispunjen remek delima španskih umetnika. Umetnine se nalaze u građevini iz sedamnaestog veka, što je savršeno, posebno kada se uzme u obzir šta se u njoj nalazi. Ako biste radije u kupovinu, nego u obilazak znamenitosti, Antiguedades Midge Dalton je savršeno mesto na kom ćete pronaći antikvitete i neobične suvenire. 

Tokom svog odmora u Majorci, svakako nećete biti gladni. Lokalne pekare će vas namamiti mirisima specijaliteta kao što su bunuelos i ensaimadas. U slučaju da vam se jede nešto slano, prodavnice suvog mesa i sira će vas oduševiti svojom ponudom, dok je broj fantastičnih restorana i barova ogroman.

(LuxLife.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *