TurizamVesti

Crnogorci traže bezuslovno otvaranje granica za Srbe? Da li je prekasno?

Asocijacija turističkih agencija Crne Gore pozvala je Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti da razmotri zahtev turističke privrede i potpuno liberalizuje ulazak gradjana Srbije i zemalja regiona u Crnu Goru.

Predsednik te asocijacije Orhan Hodžić je kazao da je turistička privreda od početka pandemije najviše pogodjena delatnost u Crnoj Gori i svetu. Ističe da će biti potrebno dosta vremena da se ova značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo, kako bi nastavila uspešno da funkcioniše.

Navodi i da zbog trenutnih formalnosti i dodatnih troškova za ulazak u Crnu Goru u najvećoj meri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i drugi pružaoci usluga.

Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahteva i za naše gradjane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati. Činjenica je da nas danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100.000 stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak gradjana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih“, naveo je Hodžić, preneo je podgorički portal CdM.

(tanjug.rs)