Zdravlje

BUDITE SE UMORNI? Evo kako to da rešite na prirodan način

Da li se ujutro budite umorni? Teško je biti produktivan jer manjak energije čini da osećate da vam dan traje beskrajno dugo. Ovaj napitak će učiniti čuda za vas.

Napitak sadrži kombinaciju maslinovog ulja i limunovog soka. Ima ukus poput sirćeta i maslinovog ulja u salati.

Upotreba maslinovog ulja datira još od 2.600 godina pre nove ere, kada su ga koristili u medicini, uljanim lampama, sapunima i u religioznim ritualima, ali glavna primena mu je u kuvanju.

Zdravstvene prednosti su postale široko poznate tokom 1950-ih, sa mediteranskom ishranom, koja se zalaže da se jede uglavnom voće, povrće, mlečni proizvodi sa niskim procentom mlečne masti, žitarice, riba, živina, mahunarke i mononezasićene masti (pretežno u obliku maslinovog ulja) i veoma malo crvenog mesa.

Mononezasićene masti, pretežno u obliku oleinske kiseline, je ono što čini maslinovo ulje tako dobrim za vas. Ono se bori protiv slobodnih radikala koji su urzočnici mnogih vodećih bolesti. Konzumiranje ove masti korisno je za kardiovaskularni sistem, i može vam pomoći u prevenciji ateroskleroze i određenim vrstama karcinoma.

Pomašajte jednu kašiku maslinovog ulja (devičanskog) sa jednom kašikom limunovog soka i popijte na prazan stomak ujutro. Evo nekih koristi koje možete očekivati:

1. Oslobađa opstipacije

Maslinovo ulje deluje kao lubrikant u vašem probavnom sistemu. Limunov sok će pomoći sa varenjem. To stimuliše jetru i žučnu kesu koji takođe pomažu u varenju. Nema više opstipacije.

2. Prevencija kardiovaskularnih bolesti

Oleinska kiselina čini čuda za vaš kardiovaskularni sistem.

3. Sprečava reumatoidni artritis

Pomoći će vam da smanjite bol i upalu izazvanu reumatoidnim artritisom.

4. Balansira i stimuliše jetru i žučnu kesu

Može da spreči i zaustavi napredak formiranja kamena u žuči. Pomešajte maslinovo ulje i sok od limuna sa pola šolje vode na sobnoj temperaturi. Popijte 1 sat pre jela da pomognete detoksikciju žučne kese, bubrega i jetre.

Vrlo je preporučljivo da porazgovarate sa vašim doktorom pre nego što počnete da pijete ovo svakodnevno. Ako već imate problema sa žučnom kesom, moglo bi izazvati mnogo bolova u stomaku.

(novodoba.org / pixabay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *