SportVesti

Bjelica: Srbija najbolja posle SAD!

Nemanju Bjelicu u dresu Sakramenta očekuju ključni zadaci u misiji povratka Kingsa u doigravanje nakon 13 godina, ali srpski reprezentativac očigledno s nestrpljenjem očekuje nove izazove sa selekcijom Aleksandra Đorđevića.

Srbija nije blistala u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini, što je i razumljivo kada se u obzir uzme činjenica da je selektor Đorđević u praktično svim kvalifikacionim „prozorima“ bio primoran da kombinuje sa drugačijim sastavom.

Međutim, Orlovima uoči poslednja dva meča, protiv Estonije u Talinu i Izraela u Pioniru, nedostaje samo još jedna pobeda kako bi obezbedili kartu za Svetsko prvenstvo koje će se održati od 31. avgusta do 15. septembra u osam kineskih gradova.

Bjelica ne sumnja da će Srbija uspeti da sačuva treću poziciju u grupi L, s obzirom da su Grčka i Nemačka nedostižne sa učinkom 9-1, ističe da će sigurno igrati u Kini i dodaje da aktuelni evropski vicešampion ima najbolji tim na svetu kada su svi igrači na okupu.

Kimani Okearah

Naravno da ću igrati u Kini, svi žele da igraju na velikim takmičenjima. Ako svi budu igrali, možemo da napravimo veliki rezultat. Kada smo svi na okupu, mislim da posle SAD imamo najbolji tim na svetu i da je ovo naše vreme. Imamo i grupu mladih igrača koji dolaze, biće zabavno“, izjavio je Bjelica za Trend Basket.

Pored Kine, koja se automatski kvalifikovala na SP kao organizator takmičenja, plasman na najveće planetarno košarkaško takmičenje obezbedilo je ukupno 17 reprezentacija, od toga sedam evropskih – Španija, Turska, Litvanija, Francuska, Češka, Grčka i Nemačka, dok kartu za Mundobasket u svom džepu već sada imaju i SAD, Argentina, Kanada, Venecuela, Južna Koreja, Novi Zeland, Angola, Australija, Nigerija i Tunis.

Predstojeće Svetsko prvenstvo obeležava novu eru ovog nadmetanja. Pre svega, ovo će biti prvo izdanje SP od 1967. godine koje neće biti održano iste godine kada i Svetsko prvenstvo u fudbalu, dok će se za titulu planetarnog šampiona boriti 32 selekcije, osam više od prethodnog turnira.

(meridian-sport.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *