DruštvoZanimljivosti

Amerikanac došao u Srbiju usred epidemije korone i ODUŠEVIO SE: Ovo liči na NEŠTO IZ BAJKE (VIDEO)

Pandemija korona virusa uskratila nam je putovanja, a i ako smo imali priliku to da učinimo, putovalo se pod drugačijim okolnostima i pravilima od od onih na koja smo navikli. Ipak, za neke je ova godina bila prilika da otkriju mesta na koja možda nikada ne bi stigli da nije korone. Poput turista iz Amerike među kojima su mnogi kao destinaciju ovog leta izabrali Srbiju.

Šta je to u Srbiji što privlači američke turiste otkrio je Džonatan Leg, glumac, producent i istraživač, prikazujući svoje putovanje kroz našu zemlju, tačnije put Uvca.

Prva stanica na njegovom putovanju kroz našu zemlju bio je El Paso Siti na Zlatiboru, čini se nešto na šta su američki turisti navikli u svojoj zemlji, ipak jedan detalj je ovog turistu naročito zainteresovao – zaprežna kola. Kako je rekao baš takva je zamislio kao rekvizit za snimanje jedne emisije i zatekao ih “usred Srbije”. Nakon uživanja u hrani koju mu je spremala Francuskinja koja živi u našoj zemlji i obajsnila mu koliko drugi narodi imaju pogrešnu predstavu o Srbima, došao je red i na biser prirode – Uvac.

Po mišljenju ovog Amerikanca, zlatna medalja za najbolji pogled u Srbiji odlazi za meandre Uvca.

– Pogledajte ovu zapanjujuću vijugavu reku. Liči na nešto iz bajke – obratio se on svojim pratiocima i ukazao na ostatke tvrđave u kanjonu Uvca.

(SrbijaDanas)