SvetVesti

Amazon izbacuje 175.000 ljudi na ulicu!

London – Zbog povećanja kupovine preko interneta i porasta divova poput Amazona, u Velikoj Britaniji bi oko 175.000 radnika moglo da ostane bez posla.

Kako se navodi u godišnjem izveštaju savetnika za nekretnine Altus grupe, ova kriza bi pored poznatih robnih kuća, mogla da zahvati i male nezavisne trgovine, piše britanski Gardijan. 

Kako se navodi, brojke ukazuju da će ova godina biti još gora od 2018, kada je zatvoreno skoro 20.000 trgovina i ugašeno oko 150.000 radnih mesta. 

Autori izveštaja predviđaju da će se zbog “seizmičkog pomaka” u kupovnim navikama u Britaniji, ukupna vrednost imovine u maloprodaji ove godine smanjiti za 15,9 odsto. 

Da je 2018. godina bila loša za poznate britanske trgovačke lance, pokazuje i propast “Hause of Frejzer”, “Evans Sajkls”, “Meplajna” i “Paundvorlda”, dok zatvaranje dela svojih radnji za ovu godinu najavljuje i “Marks i Spenser”. 

Izveštaj Altus grupe pokazao je da 62 odsto velikih vlasnika i investitora u Velikoj Britaniji smatra da su Amazon i drugi online igrači poremetili tržište nekretnina, a najavljuje se i da će 2019. godina biti teška za britanske trgovce.

(tanjug.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *