Magazin

Ako te muškarac voli, učiniće sve da bude sa tobom

Previše muškaraca se vaspitava bez osvešćenosti šta zapravo znači “voleti ženu”, i previše žena se vaspitava bez osvešćenosti šta one zaslužuju.

Pre nego što sam upoznala svog muža, stalno sam bila u odnosima sa muškarcima koji nisu znali šta da urade da bi žena poželela da bude pored njih.

A na kraju sve se svodilo na jedno: mesecima ili godinama, pokušavala sam, molila, pretvarala se i potom na kraju odlazila, ponekad čujući zlobnu vrisku, ponekad indiferentnu tišinu.

Nisam čak ni znala da ima toliko toga, sa čime ne treba da se pomirim ili da prihvatim zdravo za gotovo. Nikako nisam shvatala da to kako je bilo u mojim odnosima nije to, kako bi trebalo da bude i kako je u okruženju.

Vremenom, iskustvom i celom masom starijih žena koje su mi pokazale kako treba poštovati sebe, konačno sam shvatila sve. Konačno sam se oslobodila od lažnih očekivanja koje često namećemo partneru – i to što sam shvatila nije bilo samo o tome šta će muškarac raditi da bi žena bila pored njega, koliko to šta Neće raditi.

Neće biti zainteresovan za tebe.

Tvoja interesovanja i hobiji će ga nervirati. Tvoji prijatelji će mu biti nepodnošljivi. Ignorisaće tvoje interese. Sve velike i male stvari koje te čine jedinstvenom neće biti važne za njega dok ne počneš da se osećaš kao beznačajna senka.

Neće te ni slušati, samo će sačekati svoj red da govori.

Tvoje reči će biti pusto slovo. Tvoje priče će ulaziti na jedno njegovo uvo a izlaziti na drugo. Neće ga biti briga za tvoja osećanja i doživljavanja, i na kraju ćeš prestati da mu bilo šta pričaš.

Neće biti pored, kada ti je stvarno potreban.

On će učiniti sve tvoje pobede i tragedije nebitnim i nepostojećim. U tvom krevetu možda bude strasti, ali ne i topline i intimnosti. I shvatićeš kako se može biti usamljen, čak i kada držiš nečiju ruku.

Neće te gledati kao da si za njega – sve.

Gledaće te u oči i neće te videti. Da ne govorimo o tome da neće primijetiti tvoju novu haljinu i tvoju frizuru. Možeš se satima truditi da izgledaš dobro, ali on to neće primijetiti, baš kao ni tvoj unutrašnji sjaj.

Neće podržavati tvoje snove.

Tvoje ambicije čine da se oseća nesigurnim. Misli da ti nije dovoljan samo on, i ti uskoro počinješ da žrtvuješ svoje snove, samo da se on ne ljuti. Ali on to ne nadoknađuje s ljubavlju, pa ćeš zato žaliti što si izneverila svoje snove zbog njega.

Znaćući sve to, šta muškarac neće učiniti da me zadrži, mogu upoznati toga, ko će biti spreman da učini sve kako bih bila sa njim.

​Uradite isto tako, kako biste saznali da li je dostojan vaše šanse.

bebamur.com