Magazin

Ako pitate precizno, Univerzum vam precizno odgovara!

Ovaj članak je napisan kako bi se istakao aspekt zakona privlačnosti koji se možda ne razmatra u njegovom punom značenju. U stvari, ako ne izrazite svoje želje obraćajući posebnu pažnju na sadržaj onoga što tražite od univerzuma, nećete dobiti baš ono čemu ste se nadali.

Morate uzeti u obzir da svaki put kada vizualizujemo svoju želju, univerzum radi bukvalno. Evo nekoliko primjera kako iskrivljeno i nepotpuno razmišljanje može ometati napore vizualizacije.

Želeo bih da živim u rezidenciji

Nakon što su nedavno otkrili šta je zakon privlačnosti, mnogi su obuzeti entuzijazmom da mogu da pitaju bilo šta iz univerzuma. Kao rezultat toga, mnogi traže da se obogate. Ipak često čujemo da ne moramo tražiti novac, pa moramo izmisliti neki trik da bismo rješili ovaj problem.

Jedan sistem je zamisliti život bogate osobe i tražiti to, bez eksplicitnog razmišljanja o novcu.

Evo nekih koji počinju da žele da žive u hotelu kao što to čine mnogi bogati ljudi. Svake noći, neposredno pre spavanja, zatvaraju oči i počinju da se zamišljaju u hotelskoj sobi. Tada možda shvataju da ne bi bilo loše imati posebnu sobu/apartman u rezidenciji: postoje značajne prednosti, poput udobnosti stana, kuhinje, dnevnog boravka da primaju prijatelje.

Pre odlaska u krevet, zamislite povratak uveče kako bi vas dočekao recepcionista u vašem prebivalištu i zamislite da vaš stan bude savršeno čist. Nakon nekoliko meseci bavljenja tim vizualizacijama, verovatno će doći tačka u kojoj zaboravite na njih. U stvarnosti je to osnovna osobina ovih tehnika: zaboraviti svoje želje od suštinskog je značaja da se one ostvare. Ovo je priča o osobi koja je vizualizovala upravo te stvari.

Realnost je drugačija

Otprilike godinu i po dana nakon vizualizacija, ponudili su mi dvogodišnji posao u Parizu, opet za kompaniju u kojoj sam radio. Pogodi gdje sam živeo? Tako je, tačno u rezidenciji mojih snova, u centru Pariza. Sa kuhinjom i dnevnim boravkom tačno onako kako sam ih zamislio u svojim vizualizacijama.  Bilo je baš onako kako sam i zamislio, skoro sam se uplašio. Ali i dalje dobijam svoju normalnu platu, gdje sam griješio? Pa, očigledno sam zaboravio da se osjetim bogatim u tim vizualizacijama. U tom trenutku sam shvatio da univerzum bukvalno ispunjava naše zahtjeve, uključujući i naše emocije.

Moj penthouse od 140 kvadratnih metara

U jednoj od mojih vizualizacija izrazio sam želju da živim u fantastičnom penthausu veličine 140 kvadratnih metara, blizu vile Pamphili u Rimu. Očigledno nisam mogao da priuštim stan takve veličine i u tom kraju, pa nisam ni pokušao da potražim kuću. Ipak, svemir je sada osjetio moju želju i protumačio je to kao precizno naređenje koje treba ispuniti.

Između ostalog, činjenica da sam tražila dom bila je jednaka specifičnoj akciji u pravcu te želje. Kao da je magijom, u nekom trenutku moje pretrage, ponuđeno mi je potkrovlje sa pogledom Villa Pamphili . Pitali su me tačno cijenu koju namjeravam da potrošim. Šlag na torti? Potkrovlje se sastojalo od 40 useljivih kvadratnih metara i terase od 100 kvadratnih metara. Pa da, univerzum mi je bukvalno ispunio želju. Očigledno, izražavajući to, nisam naznačila kvadratni dio pokrivenog dijela. Zaista, živjeti sam u 140 kvadratnih metara bilo bi previše.

(bebamur.com)