Magazin

7 pitanja koja pokazuju da li veza ima budućnost

Koliko će ljubavni parovi biti srećni najviše pokazuje to kakve su navike izgradili i kako se ponašaju. Narednih sedam pitanja bi mogli pokazati kakva budućnost vas očekuje.

1. Gdje se vidite za pet godina? Kad ljudi imaju ozbiljne namjere, zajednički život planiraju unaprijed. Oni imaju neke ciljeve, na primjer kupovinu doma, rađanje djece, preseljenje u drugu zemlju itd. Koliko daleko ste isplanirali svoju budućnost može pokazati koliko zaista volite jedno drugo. 

2. Da li se vaš partner brine za vas? Svi imamo svoje standarde, ako vaš partner ispunjava vaše standarde (ne tuđe) onda ste savršen par.

3. Dijelite li svoje brige sa svojim partnerom? Koliko ste vezani? Koliko pričate jedno drugome o svojoj svakodnevnici? 

Što ste više otvoreni jedno prema drugome to su veće šanse da ćete dugo opstati zajedno. Partneri koji prolaze skupa kroz poteškoće ostvaruju jaču povezanost.

4. Da li vas partner prihvata baš takve kakvi ste? Da li se pored njega osjećate udobno čak i kada ste u najgorem izdanju? 
Da li vaš partner ne vidi razliku u vašem izgledu kada ste u pidžami ili u skupoj haljini? Ako vas prihvata bez obzira koliko ste (ne)dotjerani vaša veza ima sjajnu budućnost.

5. Jeste li zadovoljni uspjehom svog partnera? Ovo je vrlo važno pitanje i na njega se mora odgovoriti iskreno. 

Nažalost, nisu svi sretni zbog partnera koji je dostigao veliki uspjeh. Recimo da ste domaćica, a vaš suprug uspješan biznismen koji neprestano prima pohvale za svoj uspjeh, unaprijeđen je, nagrađen, postiže puno. Ako ste zaista sretni zbog njega, onda je vaša veza sjajna. 

6. Da li se žalite prijateljima i porodici na svog partnera? Ako ste od onih koji na prvom sukobu ili svađi sa svojim mužem otrčite prijateljima i porodici da ga otračate vaša veza nije na sjajnom nivou. Sve svoje probleme biste trebali zadržati za sebe. 

7. Kako se svađate sa svojim partnerom? Ako nakon svađe pokušavate umiriti situaciju i pronaći kompromis, onda se ne trebate plašiti za budućnost svoje veze. Ako stalno dodajete ulje na vatru, ljutite se i dramite bilo bi dobro da poradite na tim osobinama.

(pult24.info)