Zanimljivosti

Top 5 trikova za lakši život na internetu!

Jedna od glavnih prednosti tehnologije je to što bi trebalo da nam olakšava život. Međutim, u nekim slučajevima ga dodatno zakomplikuje. Kada se to desi, probajte neki od ovih saveta.

1. Ponovo otvorite zatvoreni tab internet-pregledača

Svima se dešava da u pregledaču imaju desetak otvorenih tabova, a da slučajno zatvore pogrešan. Možete da otvorite istoriju pregledača i da ponovo otvorite tab odatle, ili to možete uraditi pomoću tastature. Kombinacije su Ctrl+Shift+T (Windows) ili Command+Shift+T (Mac računar).

2. Podelite Youtube video-snimak na tačno određenom vremenu

Ako gledate neki Youtube snimak i hoćete da ga podelite tačno u određenom vremenu, to nije teško učiniti. Samo kliknite “share” dugme ispod videa, i onda da štiklirate “počni od ___(određeno vreme)”. Zatim, kopirajte dobijeni link.

Na taj način, osoba koja uđe na video koji ste joj poslali, automatski će ga videti od vremena koje ste odabrali.

3. Pretražujte kao nindža koristeći “Site:”

Google pretraga može da bude prilično naporna. Međutim, i to možete da suzite tako što ćete da pretražite nešto samo u okviru određene internet-stranice. Otvorite Google u svom pregledaču i ukucajte “site:”, a zatim internet stranicu koju biste da pretražite, prenosi USA Today.

4. Isecite screenshot bez dodatnih programa

Pravljenje skrinšotova je gotovo svakodnevna stvar, ali često vam je samo deo potreban. Možete, naravno, da otvorite Paint ili nešto slično, ali možete i da koristitie programe koji su baš zato i ubačeni u vaš računar. Evo kako.

* Command+Shift+5 (Mac računar)

* Start -> Pretražite Snipping tool (Windows 10)

5. Opozovite slanje e-mail poruke

Da li ste poslali e-mail svima na mejling listi, a bio je namenjen samo jednoj osobi? Ako koristite Gmail, imate mogućnost da ispravite ovo. Potrebno je samo da podesite vreme tokom kog možete da opozovete poruku.

Da biste to uradili, odaberite Settings->Undo send->Namestite “Send cancellation period” (najviše je 30 sekundi)

(b92.net)